Nem lesz jegyvásárlás a pekingi téli olimpiára

2022. január 17. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az omikron variáns exponenciális terjedése és pekingi megjelenése miatt nem vehet csak úgy bárki jegyet a február negyedikén, a kínai fővárosban kezdődő téli olimpiai és paralimpiai játékokra. Ettől függetlenül lesznek nézők a sporteseményeken, mert bizonyos, kiválasztott csoportok kaphatnak majd jegyeket – írja a Reuters.

Pekingben, illetve egész Kínában olyan szigorúan veszik a zéró Covid irányelvet a heteken belül kezdődő teli olimpia előtt, hogy egyetlen koronavírusos eset miatt lezártak Pekingben egy teljes irodaházat, amelyben dolgozók is tartózkodtak az intézkedés időpontjában. A város nyugati részén található épületet vasárnap előzetes figyelmeztetés nélkül lezárták, a bent tartózkodók nem hagyhatták el a helyszínt, és kötelező Covid-teszteknek vetették alá őket.

Az olimpiai játékokat idén több ország diplomáciai bojkottban részesíti: Ausztrália, Kanada és az Egyesült Királyság is csatlakozott ugyanis az Egyesült Államokhoz, így az érintett országok diplomatái és tisztségviselői nem utaznak el a 2022-es pekingi olimpiai és paralimpiai játékokra, ezzel is tiltakozva a „Kínai Kommunista Párt jelenleg is folyó népirtó tevékenysége és emberiesség elleni tettei ellen, amik a muszlim kisebbségeket érik, valamint a Tajvant érő fenyegetések miatt”. Hasonlóan tesz Új-Zéland is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!