Cáfolta a visszavonulásáról szóló híreket Hosszú Katinka, új célt tűzött ki maga elé

2022. január 15. – 10:23

Cáfolta a visszavonulásáról szóló híreket Hosszú Katinka, új célt tűzött ki maga elé
Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a tokiói olimpián 2021. július 25-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Azt nem mondom, hogy így van rendjén, de az évek során azért már hozzászokhattam ahhoz, hogy olyanok jelennek meg rólam, melyek kapcsán még én sem tudom, miről is van szó – ki és honnan vette az információkat.” Cáfolta Hosszú Katinka a visszavonulásáról szóló hírekre a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

„Biztos, hogy egyszer visszavonulok, és az is biztos, hogy már sokkal kevesebb van előttem, mint mögöttem az úszásban” – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok úszó, hozzátéve, a sajtóban megjelent állítások között szerepelt egy igaz kijelentés is: valóban harminchárom éves lesz májusban, „és ezt azért kicsit sajnálom, mert még mindig élvezem az úszást.”

Az interjúban szóba került a 2020-as tokiói olimpia, amit egy évvel elhalasztottak, és ahol Hosszú a várakozások alatt teljesített: egy ötödik és hetedik hellyel utazott haza. Azt mondta, ez az olimpia azért is más volt neki, mint a korábbi versenyek, mert hatványozottan érezte a külső nyomást. „A verseny után szívem szerint az mondtam volna mindenkinek, hogy gondoljátok, hogy én nem akartam nyerni, hogy nekem nem fáj, hogy nem sikerült? Nem tettem meg, ehelyett felemelt fejjel azt mondtam, ezúttal ennyi sikerült.”

Tokió után egy nagyobb pihenő következett, állítása szerint még csak nem is gondolkozott ez idő alatt azon, hogy mikor megy le újra az uszodába. Aztán elkezdett hiányozni neki az úszás. „Csak akkor mentem le az uszodába, amikor már én is akartam ezt az egészet újra, s bár egyáltalán nem könnyű számomra ez az időszak, semmiféle nyomás, idegeskedés nincs bennem annak kapcsán, hogy gyorsan el kell érnem arra a szintre, amelyiken már jártam.”

A novemberi rövid pályás országos bajnokság előtt két-három héttel kezdett el újra edzeni, és az volt a terve, hogy a decemberi rövidpályás világbajnokságon már elindulna egy-két számban, ám aztán közbeszólt a járvány: ő is elkapta a koronavírust.

Az interjúban Hosszú többször is megerősítette, hogy nem gondolkodik még a visszavonuláson, sőt nemrég talált egy új célt, ami most motiválja a mindennapokban.

„Éppen Szicíliában voltunk, amikor belém hasított, igenis fontos, hogy úgy menjek neki 2022-nek, hogy van egy tervem, egy célom – megtaláltam, mi lehet az: szeretném, ha én lennék az első úszó a világon, akinek száz érme van a világversenyekről.”

Most kilencvenhatnál tart, de azt mondja, akkor sem lesz csalódott és elégedetlen, ha csak kilencvenkilencig jut, és még akkor sem biztos, hogy visszavonul, ha megvan a századik érem. „Az előfordulhat, hogy amikor elérem a százat, azt érzem, elég volt, ezen azonban még nem gondolkozom” fogalmazott Hosszú.

Idén Európa- és világbajnokság is lesz, most a vegyesre koncentrál, mert háton nem nagyon szeretne már világversenyeken úszni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!