Négyszázezer eurót kap minden NB I.-es fociklub a Fradi tavalyelőtti BL-szereplése miatt

2022. január 12. – 23:41

Négyszázezer eurót kap minden NB I.-es fociklub a Fradi tavalyelőtti BL-szereplése miatt
Óscar Mingueza és Nguen Tokmac a Ferencváros – FC Barcelona mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. december 2-án – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 4,5 millió eurót kap az MLSZ az UEFA szolidaritási programjában a Fradi tavalyelőtti BL szereplése után. A hírt Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke és a Fidesz pártigazgatója osztotta meg Facebook-oldalán.

A koronavírus-járvány a fociklubokat is rosszul érintette, komoly bevételkiesésük volt, miután hónapokig nem lehettek nézők a lelátókon. Az Európai Labdarúgó-szövetség 140 millió eurós szolidaritási alapot hozott létre a bevételkiesés kompenzálására, és ebből az összegből Magyarországra is jutott.

Az NB I.-es klubok a Fradi kivételével csapatonként 403 843 eurót, azaz 144,17 millió forintot kapnak.

„A Ferencváros továbbra is büszkén fogja képviselni hazánkat a nemzetközi labdarúgásban. Örülök, hogy sikerünkkel nemcsak a Fradi nyert, hanem valamennyi versenytársunk is!” – írja bejegyzésében Kubatov Gábor.

A Fradi a 2020/21-es idényben a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel szerepelt egy csoportban a Bajnokok Ligájában. Az ukrán csapattal itthon 2-2-es döntetlent játszott, az öt másik meccsén kikapott a ferencvárosi klub, így egy ponttal a csoport utolsó helyén végzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!