Szoboszlai Dominik újra gólt lőtt a Bundesligában, gólpasszt is adott

2022. január 8. – 17:45

Szoboszlai Dominik újra gólt lőtt a Bundesligában, gólpasszt is adott
Szoboszlai Dominik negyedik Bundesliga-gólját a Mainz ellen szerezte – Fotó: Jan Woitas/dpa/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Háromhetes szünet után visszatért a Bundesliga, Szoboszlai Dominik pedig remekül elkapta a rajtot, az RB Leipzig futballistája gólt lőtt és gólpasszt is adott. Klubjával 4-1-re verték a Mainzot a német bajnokság 18. fordulójában.

A koronavírusjárvány ötödik hulláma a német futballra is rányomja a bélyegét, pénteken például a Bayern München csak megtizedelt csapattal tudott kiállni a Mönchengladbach ellen, és úgy tűnt, hogy a Leipzig is két legjobb góllövője, André Silva és Christian Nkunku nélkül játszik, mert öt napja még pozitív tesztet adtak a támadók. Végül mindketten ott lehettek a lipcsei mérkőzésen, és folytatták is jó szereplésüket. André Silva duplázott, Nkunku szintén szerzett egy gólt, és adott két gólpasszt is.

Melléjük zárkózott fel Szoboszlai Dominik, aki második félidő elején, a 47. percben előbb odacsúsztatott Nkunkunak egy előreívelést, majd a visszakapott labdát a védők között betörve a jobb felső sarokba rúgta. Ezzel vezetett 2-0-ra a Leipzig. A Mainz szépíteni tudott, de gyorsan válaszoltak a lipcseiek, az 58. percben Nkunku és Szoboszlai szerepet cserélt, a magyar jó ütemű kiugratása után lett meg a harmadik Leipzig-gól. A Mainz végül 4-1-re kapott ki, ami jórészt annak köszönhető, hogy a 19. perctől emberhátrányban futballozott.

Szoboszlai gólja:

A lipcsei csapatban Szoboszlai mellett a kapus Gulácsi Péter és a védő Orbán Willie is végigjátszotta a meccset, a Mainzban a fejműtétje után pár napja visszatérő Szalai Ádám természetesen nem kaphatott még szerepet.

Szoboszlai ebben a szezonban már négy gólt rúgott a Bundesligában, a sérülés miatt heteket kihagyó játékos, utoljára októberben lőtt gólt, a Greuther Fürthnek talált be, augusztus végén pedig a Stuttgartnak lőtt kettőt.

A Leipzig győzelme után a két csapat helyet cserélt a bajnokságban, Gulácsiék 25 ponttal a kilencedikek, a Mainz 24 ponttal tizedik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!