Vereséggel kezdte az évet a koronavírus által megtizedelt, tiniket is bevető Bayern München

2022. január 7. – 23:33

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, ebben az idényben a Mönchengladbach lesz a Bayern München legnagyobb mumusa – pár hónappal azután, hogy nagy meglepetésre 5-0-ra ütötték ki őket a Német Kupa második fordulójában, a bajnokságban is sikerült megverniük a koronavírus által alaposan megtizedelt címvédőt. A 2-1-gyel végződő meccsen Lewandowski góljával a Bayern ligarekordot állított be azzal, hogy sorozatban a 65. bajnokijukon szereztek gólt, a vendégek azonban még az első félidőben fordítottak, és a második félidőt is sikerült kibekkelniük gól nélkül.

A Bayern meglehetősen szorult helyzetbe került a meccs előtt a járványhelyzet miatt, a csapatnál összesen tíz játékos dőlt ki, beleértve ebbe Manuel Neuert, Leroy Sanét, Kingsley Comant és Corentin Tolissót is. Az afrikai nemzetek kupája miatt hiányzott Chupo-Moting és Sarr is, Leon Goretzka pedig sérülés miatt nem volt bevethető. Julian Nagelsmannak így a második csapatból kellett behívnia játékosokat, a padon pedig végül túlnyomórészt tinik ültek.

Az persze így is mellettük szólt, hogy Robert Lewandowski, Thomas Muller és Joshua Kimmich ott lehettek a kezdőben, Lewandowski pedig hamar vezetést is szerzett a csapatnak, de két óriási védelmi hibát kihasználva a Gladbach fordítani tudott. A Bayern persze legalább elöl próbálkozott derekasan, de Sommer sorra mutatta be a bravúrokat, kétszer pedig a kapufa is kisegítette, így nem tudtak még egy gólt lőni. Nagelsmann a második félidőben még két cserével is megpróbálta felrázni a csapatát, a 17 éves Lucas Copadót és a 16 éves Paul Wannert küldte fel a pályára a 75. percben, de annak ellenére, hogy voltak szép megmozdulásaik, a meccs kimenetelét végül nem tudták befolyásolni.

A Mönchengladbach története során ötödször nyert bajnokit Münchenben, és pár hónap leforgása alatt másodjára verte meg a Bayernt, ami még a rengeteg hiányzó ellenére sem kis teljesítmény. A bajor csapat természetesen így is vezeti a tabellát, a Gladbach pedig átmenetileg feljött a 11. helyre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!