Történelmi Bayern-vereség: 5-0-ra kaptak ki a Gladbachtól a Német Kupában

2021. október 27. – 23:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Borussia Mönchengladbach 5-0-ra kiütötte a Bayern Münchent a labdarúgó Német Kupa második fordulójában – írja az MTI.

A hazaiak az első félidő után már három góllal vezetett: a 2. percben Kouadio Koné talált be, majd Ramy Bensebaini a 15. és a 21. percben is gólt szetrzett. Pedig a Bayern a lehető legjobb összeállításában lépett pályára, azaz Robert Lewandowski, Thomas Müller, Manuel Neuer és a többi klasszis is a kezdőben volt. Nem volt viszont ott Julian Nagelsmann vezetőedző, aki koronavírus-fertőzése miatt csak karanténből tudta követni a történelmi vereséget.

A második félidőben a svájci Breel Embolo duplájával végül 5-0-ra nyert a Borussia Mönchengladbach, és bejutott a Német Kupa harmadik fordulójába.

A Bayern München legutóbb 1978-ban szenvedett ötgólos, vagy még ennél is súlyosabb vereséget tétmeccsen. 1978. december 9-én 7-1-re kaptak ki a Fortuna Düsseldorftól a Bundesligában.

A Német Kupa keddi játéknapján az RB Leipzig Szoboszlai Dominik góljával ejtette ki a negyedosztályú Babelsberget. Szalai Ádám csapata, a Mainz hosszabbítás után, 3-2 győzte le a Bielefeldet, a továbbjutást érő gólt a magyar csatár sarokkal készítette elő. A Német Kupa harmadik körének sorsolását vasárnap tartják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!