Szoboszlai góljával jutott a Német Kupa nyolcaddöntőjébe a Leipzig

2021. október 26. – 21:53

frissítve

Szoboszlai góljával jutott a Német Kupa nyolcaddöntőjébe a Leipzig
Szoboszlai Dominik gólja – Fotó: Andreas Gora / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A német negyedosztályban szereplő Babelsberg ellen játszott az RB Leipzig focicsapata kedd este a Német Kupában. Túlzás lenne azt mondani, hogy uralta a játékot az első félidőben a vendégcsapat, amely kezdőjében két magyar, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is pályára lépett.

A félidő vége előtt viszont remek labdát kapott a baloldalt teljesen üresen érkező Szoboszlai Poulsentől, és a hazai kapus lábai között higgadtan a hálóba gurította a labdát.

A második félidőben már nem változott az állás, így a magyar játékos góljával jutott a legjobb 16 közé a Leipzig.

Szoboszlai szombaton csereként beállva szerzett gólt és adott gólpasszt a Bundesligában a Fürth ellen, de a Német Kupában is volt már egy gólja: a Sandhausen ellen lőtt gólt augusztusban.

A magyar válogatott játékos januárban igazolt az osztrák Salzburgtól az RB Leipzighez, 22 millió eurót fizettek érte. (Kvázi házon belül váltott klubot, hiszen a Salzburg is a Red Bull-birodalom része.) Elhúzódó sérülése miatt azonban sokáig nem léphetett pályára új csapatában, és a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia. Augusztus 15-én, a Mainz elleni meccsen debütált a Bundesligában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!