Becserélése után egyetlen perccel gólt rúgott Szoboszlai Dominik a Bundesligában

2021. október 23. – 17:43

frissítve

Becserélése után egyetlen perccel gólt rúgott Szoboszlai Dominik a Bundesligában
Szoboszlai Dominiknek gratulálnak a csapattársak a Bundesliga 9. fordulójában – Fotó: Jan Woitas / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Sőt, a hajrában még egy gólpasszt is kiosztott a magyar középpályás, az RB Leipzig 4-1-re nyert a Fürth ellen. A Lipcse két másik magyarja, Gulácsi Péter és Willi Orbán is pályára lépett a 9. fordulóban.

Csereként beállva szerzett gólt és adott gólpasszt az RB Leipzig magyar légiósa, Szoboszlai Dominik a Bundesliga 9. fordulójában, szombaton. A lipcseiek a Fürth csapatát fogadták hazai pályán, a kezdőcsapatban Gulácsi Péter és Willi Orbán is helyet kapott, míg Szoboszlai csere volt.

A vendégek szereztek vezetést a 45. percben, az 53. percben viszont már 2-1 volt a Leipzignek: a 47. percben előbb a dán Yussuf Poulsen, az 53. percben pedig a svéd Emil Forsberg talált be, utóbbi büntetőből.

A svéd támadót váltotta Szoboszlai a 64. percben, és mindössze egyetlen perce volt a pályán a magyar középpályás, amikor berúgta a Lipcse harmadik gólját.

Sőt, a hajrában még egy gólpasszt is kiosztott Szoboszlai, a 88. percben Hugo Novoa Ramos az ő passzából szerezte meg csapatuk negyedik gólját. Az utolsó percekben már nem változott az állás, az RB Leipzig 4-1-re nyert, amivel átmenetileg feljött a 6. helyre a bajnokságban. A mg nyeretlen Fürth továbbra is utolsó a 18 csapatos Bundesligában.

A 20 éves Szoboszlai harmadik gólját szerezte a Bundesligában, legutóbb a második fordulóban, augusztus 20-án volt eredményes a Stuttgart elleni bajnokin, akkor rögtön két gólt rúgott. Gólja azóta nem volt, viszont adott két gólpasszt.

Szoboszlai januárban igazolt az osztrák Salzburgtól az RB Leipzighez, 22 millió eurót fizettek érte. (Kvázi házon belül váltott klubot, hiszen a Salzburg is a Red Bull-birodalom része.) Elhúzódó sérülése miatt azonban sokáig nem léphetett pályára új csapatában, és a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia. Augusztus 15-én, a Mainz elleni meccsen debütált a Bundesligában, a mostani volt a 8. meccse a német bajnokságban. A német kupában is van már egy gólja, a Sandhausen ellen játszott először a Lipcsében, azonnal gólt is szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!