Djoković maszk nélkül járt eseményekre, fotózkodott emberekkel, miközben ügyvédei szerint már koronavírusos volt

2022. január 8. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

Novak Djoković ügyvédei szerint a szerb teniszező december tizenhatodikán elkapta a vírust, ezért kapott felmentést az oltás alól. Djoković szerda éjjel érkezett meg az ausztráliai Melbourne-be, hogy részt vegyen az év első Grand Slam-tornáján, amin ő a címvédő. Az ausztrál hatóságok azonban megtagadták a belépését, mert nem oltatta be magát, az indokait nem fogadták el. Egy menekülteknek fenntartott szállodában helyezték el, idegenrendészeti őrizetben van. Az indulatokat kiváltó helyzetéről ebben a cikkben írtunk.

Djoković viszont az állítólagos pozitív tesztjének napján arról posztolt, hogy maszk nélkül jár eseményekre, fog kezet emberekkel, tart beszédet, és szintén maszk nélkül vesz át egy tiszteletére készült bélyeget. (A bélyeget a szerb posta posztjai alapján szintén december 16-án adták át neki, csak a sportoló másnap töltötte fel a képeket.)

A Daily Mail arról is ír, hogy a pozitív teszt másnapján, december tizenhetedikén Djoković egy csoport gyerekkel is fotózkodott, szintén maszk nélkül.

A szerb játékos egyébként ellenzi az oltást, erről többször is nyilatkozott.

Ausztráliában indulatokat váltott ki Djoković helyzete, aki egyébként sem tartozik a közönségkedvencek közé, tavaly kritizálta a kemény karanténszabályokat, mire azt üzenték neki, hogy a vírus nem válogat.

Most Scott Morrison ausztrál miniszterelnök először arról beszélt, hogy Djokovićról Victoria államnak (ennek a fővárosa Melbourne) kell döntenie, de később már azt mondta, hogy szövetségi állami hatáskör, hogy a teniszezőt beengedik-e az országba, vagy sem. Morrison azt üzente a teniszezőnek, hogy ha nem tudja igazolni a mentessége megalapozottságát, már ülhet is fel az első hazafelé tartó repülőgépre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!