Az év utolsó napján kirúgták az Újpest vezetőedzőjét

2021. december 31. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Szerződést bontott Michael Oenning vezetőedzővel a labdarúgó NB I-ben 10. helyen álló Újpest FC. A klub pénteken honlapján közölte, hogy a vártnál gyengébb őszi szereplés miatt felbontotta a szerződést a német trénerrel és Gál István másodedzővel. Az új vezetőedző érkezéséig Víg Péter másodedzővel kezdi meg a felkészülést a csapat.

Az 56 éves Oenning januárban érkezett Újpestre, nem sokkal azután, hogy karácsony előtt egy nappal váratlanul lemondott Pedrag Rogan addigi vezetőedző. Oenning a bajnoki hatodik helyre, valamint 11. kupagyőzelmére vezette a csapatot. Az együttesnek így lehetősége nyílt a szereplésre az európai porondon, és a selejtező harmadik fordulójáig jutott a Konferencia-ligában.

Az Újpest eddig nem volt NER-es csapat, de ahogyan arról december közepén hosszan is írtunk, ez sokáig már nem marad így. Egy nem túlságosan ismert magyar befektetőpáros, Cseke István és Németh János közeli érkezéséről hallani Újpesten. Ha a jelenlegi belga tulajdonos valóban kiszáll, akkor az NB I. egyik utolsó még nem NER-es csapata is „elesik”. Ezt valószínűsíti, hogy a csapat eladásában deklaráltan egy kormánypárti politikus, Móring József Attila közvetít. A szálak állítólag áttételesen kínai üzleti körökhöz is elvezetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!