Győztes meccs után, váratlanul mondott le az Újpest edzője

2020. december 23. – 21:00

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlanul bejelentette lemondását Pedrag Rogan, az Újpest FC szerb vezetőedzője, miután szerda este 3-2-re legyőzték a Zalaegerszeget. A meccset eredetileg a 11. fordulóban játszották volna le, ám az Újpest játékosait és edzőit akkor sújtó koronavírus-járvány miatt ezt elhalasztották. Az Újpest góljait Csongvai Áron és a duplázó Tallo szerezték, a Zalaegerszeg góljait Könyves Norbert és Artem Favorov lőtte a Megyeri úton rendezett meccsen.

Rogan a távozás konkrét okairól nem beszélt, az M4 Sportnak annyit mondott csupán, hogy erről a klubvezetést kell megkérdezni. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy véget ért az együttműködés közte és a klub között, megköszönte a lehetőséget, hogy eddig Újpesten dolgozhatott és mindenkinek kellemes ünnepeket kívánt. Ezután távozott a teremből.

A 46 éves szakember júniusban vette át az Újpest irányítását Nebojša Vignjevićtől, azóta 25 meccsen át vezette a csapatot. Döntése azért is volt meglepő, mert az Újpest vasárnap a Honvédot 2-1-re győzte le, a két győzelemmel pedig eltávolodtak a kieső helyek közeléből, 19 ponttal jelenleg a 9. helyen állnak.

„Az elmúlt hónapok teljesítményét figyelembe véve, a klub vezetősége és tulajdonosa úgy döntött, hogy Predrag Rogan vezetőedzővel, és a szakmai stáb tagjaival szerződést bont” – írja a klub honlapja, ahol már az utódját is megnevezték.

Azt írják, az eredmények az őszi szezonban elmaradtak a várttól, így helyét 2021. januárjától Michael Oenning vezetőedző veszi át, akinek Gál István lesz a másodedzője. Víg Péter és Babócsy András továbbra is az edzői csapat tagja marad. A német edző számára nem ismeretlen a magyar futball, 2015-től a Vasas edzője volt, a követő évben a harmadik helyig és az Európa-liga-selejtezőig vezette a klubot. 2018-tól a Magdeburg, 2019-től az Árisz Szaloníki vezetőedzője volt.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!