Kómában tartják a súlyos balesetet szenvedett világbajnok holland kerékpárost

2021. december 24. – 16:32

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos balesete és csütörtöki fejműtéte után mesterséges kómában tartják Amy Pieters holland női kerékpárost Alicantéban – írja az MTI.

A holland kerékpáros-szövetség pénteki beszámolója szerint Pieters a csapata spanyolországi edzőtáborában, a tengerparti Calp városához közel szenvedett súlyos balesetet. Ezután gyorsan légi úton kórházba szállították, majd az orvosok csütörtökön úgy döntöttek, hogy meg kell műteni.

Amy Pieters az első női Paris-Roubaix versenyen 2021. október 2-án – Fotó: Bas Czerwinski/Getty Images
Amy Pieters az első női Paris-Roubaix versenyen 2021. október 2-án – Fotó: Bas Czerwinski/Getty Images

A 30 éves, országúton egyszeres, pályán háromszoros világbajnok bringás csapata, az SD Worx pénteken közölte, hogy Pieterst a következő napokban kómában tartják, mellette van a családja is. „Amikor az orvosok néhány napon belül felébresztik, akkor lehet felállítani a diagnózist a lehetséges következményekről” – írta a csapat Twitter-oldala.

A kétszeres Európa-bajnok Pieters az októberi pálya vb-n Kirsten Wilddel párban női madisonban lett első. Emellett az országúti szakában is jó szezont zárt: márciusban megnyerte a Nokere Koerse versenyt, júniusban pedig holland bajnok lett. Az SD Worx a női mezőny legerősebb csapata, náluk teker az olimpiai és világbajnoki negyedik helyezett magyar kerékpáros, Vas Kata Blanka is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!