Pénzbüntetést kapott a Tour de France-on tömegbukást okozó szurkoló

2021. december 09. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

A bresti bíróság 1200 euró (439 ezer forint) megfizetésére kötelezte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny június 26-i nyitószakaszán tömegbukást okozó nézőt.

A 31 éves nő útra betartott táblájában a négyszeres időfutam-világbajnok német Tony Martin fennakadt és elesett. Az eset 46 kilométerrel a cél előtt, az élmezőnyben történt. Több mint 50 versenyző bukott, köztük a szlovén Primoz Roglic, a német Jasha Sütterlin vagy a spanyol Marc Soler.

A történtek után a nő eltűnt a helyszínről, de pár nappal később őrizetbe vették. Az ügyészség négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért rá gondatlanságból elkövetett testi sértés és közveszélyokozás miatt. A tárgyaláson elhangzott, hogy a vádlott felismerte tette súlyát, és sajnálja a történteket.

A Tour de France szervezői nem terveznek további jogi lépéseket, a profi kerékpárosokat tömörítő nemzetközi szervezet (CPA) viszont igen, mert szeretné elérni, hogy a szurkolók jobban tiszteljék a kerékpárosokat, akik közül néhányan egy ilyen eset után nem tudják folytatni versenyüket, melyre hónapokig készültek.

(MTI)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!