Egymilliárd dollárt spóroltak a szervezők Tokióban azzal, hogy nem voltak nézők

2021. december 7. – 10:45

Egymilliárd dollárt spóroltak a szervezők Tokióban azzal, hogy nem voltak nézők
Fotó: Martin Bureau / AFP

Másolás

Vágólapra másolva


A szervezők több mint egymilliárd dollárral vannak beljebb azzal, hogy a tokiói olimpiai és paralimpiai játékokat nézők nélkül rendezték meg, írja az Inside the Game.


A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott olimpiai játékok megrendezésének összköltsége 150 milliárd jennel, azaz nagyjából 1,3 milliárd dollárral volt kevesebb a tervezettnél, mivel a szurkolók hiánya miatt jóval kevesebb dolgozót kellett alkalmazni.

Eleinte tartottak tőle, hogy a jegyeladásokból származó bevételek hiánya miatt az olimpia ráfizetéses lesz, ám ez a költségcsökkenés bőven ellensúlyozta a veszteségeket, így a játékok megrendezése nem kerül további pénzébe a japán adófizetőknek.

A rendezés összköltsége végül igen szép summára, majdnem 1500 milliárd jenre rúgott,

forintban kifejezve ezt közérthetően úgy mondanánk, hogy csilliárdokba került,

ennél pontosabban fogalmazva viszont úgy, hogy 4000 milliárd forintnál, azaz 4 000 000 000 000 forintnál is több pénzt költöttek rá. Ezt a szervezőbizottság, a japán kormány és a főváros fizették, de hogy milyen arányban dobják szét a cechet, azt majd csak év vége előtt döntik el.

Az eredeti tervek szerint mintegy 110 000 önkéntes segítette volna a játékokat, közülük 10 ezren visszamondták a részvételt a súlyosbodó járványhelyzet miatt, ráadásul a külföldi önkéntesek többsége a Japánban érvényes járványügyi szabályok miatt nem is utazhatott Japánba, így végül 80 ezren jelentkeztek önkéntesnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!