Hollandia a 2022-es futball-vb tizedik résztvevője Európából

2021. november 16. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este lezárult a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek Európát érintő első szakasza. Az már vasárnap kiderült, hogy Portugália pótvizsgára kényszerül, hétfőn az Európa-bajnok Olaszország sem tudott közvetlenül kijutni a jövő novemberben Katarban kezdődő vb-re. Kedden meglepetés nem született, a hollandok egy pocsék színvonalú meccsen 2-0-ra verték a norvégokat, és ezzel az eredménnyel egyenes ágon jutottak ki.

Ukrajna veretlenül zárta a sorozatot, hat döntetlenje mellett másodszor is győzött, a bosnyákokat verték idegenben 2-0-ra kedd este, ezzel megkapták az esélyt a folytatásra.

  • A már kijutott csapatok: Anglia, Belgium, Dánia, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Németország, Spanyolország, Svájc, Szerbia

Európából még három hely kiadó, tizenkét nemzet maradt versenyben. Miután a lengyelek kikaptak a magyar válogatottól 2-1-re, a nem kiemeltek közé kerültek, és nem játszhatnak Varsóban. A Nemzetek Ligájából az osztrákok és a csehek kerültek be a playoffba, Magyarország egy hellyel csúszott le a folytatásról.

  • A pótselejtezőre váró kiemelt csapatok: Portugália, Olaszország, Oroszország, Svédország, Skócia, Wales
  • A pótselejtezőre váró nem kiemelt csapatok: Ausztria, Csehország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Törökország, Ukrajna

A november 26-i sorsoláson a kiemelteket a nem kiemelt csapatokkal összesorsolják, és előbbiek hazai pályán játszhatnak majd márciusban. A hat győztest ezek után újabb párokba rendezik, azt külön sorsolják, melyik nemzet lesz a pályaválasztó. Akár egy portugál–olasz találkozó is összejöhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!