Szabó Szebasztián világcsúccsal nyert aranyérmet a rövidpályás úszó Eb-n

2021. november 6. – 17:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Szebasztián világcsúccsal aranyérmet nyert 50 méter pillangón a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Szabó 21,75-öt úszott, és ezzel beállította a brazil Nicholas Santos csúcsát, amelyet 2018-ban éppen Budapesten ért el. A magyar úszó csúcsa természetesen magyar és Európa-rekord is. Szabó viszonylag nagy fölénnyel nyert, 39 századot adott a második Matteo Rivoltának.

Szabó már eddig is nagyszerűen szerepelt az Eb-n, korábban két másik számban is aranyérmes lett. Szerdán 100 méter pillangón nyert, majd csütörtökön 50 méter gyorson is első lett a sprinter.

Szabó Szebasztián ünnepel világcsúcsa után – Fotó: Szergej Gric/AP/MTI
Szabó Szebasztián ünnepel világcsúcsa után – Fotó: Szergej Gric/AP/MTI

„Ó már! Az az egy század. De rendben, nem elégedetlenkedem, végül is világcsúcstartó vagyok én is, sikerült megdönteni az Európa-rekordot is, úgyhogy örülök. Azt terveztem, hogy így úszom le ezt, a rajt tényleg nagyon jól sikerült, utána meg csak bele kellett adnom mindent. Ősszel már elég sokat versenyeztem, és ez segített, hogy érezzem a ritmust. Az is igaz persze, hogy a fáradtság is megtalált, bár egyelőre csak a parton, mert amint bent vagyok a vízben, azt érzem, képes vagyok bármire” – idézte az Európa-bajnokot az MTI.

„A három arany nagyon szép, de nem vagyok az a típus, aki győzelmi táncba kezd. Örülök a győzelmeknek, örülök ennek a csúcsnak, de szeretném folytatni a felkészülést, hogy még jobb legyek a decemberi világbajnokságon” – mondta Szabó.

Rajta kívül a többi magyar elődöntőkben úszott az esti programban, 100 méter gyorson Németh Nándor a hatodik legjobb időt (46,64 másodperc) úszva be is jutott döntőbe, míg az ugyanezen a távon induló Milák Kristóf a kilencedik lett, így nem lesz ott értelemszerűen a nyolcas döntőben.

A nőknél Pádár Nikoletta szerzett döntős helyet, egyéni csúccsal (1:56,31), a hetedik helyen jutott be 200 gyorson a legjobb nyolc közé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!