Szabó Szebasztián nyert a rövid pályás Eb-n, Milák negyedik 100 pillangón

2021. november 3. – 17:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kazanyi rövid pályás Európa-bajnokság második versenynapján megszületett az első magyar aranyérem: a 100 méteres férfi pillangóúszásban Szabó Szebasztián volt a leggyorsabb. A győri színekben versenyző Szabó jól kapta el a rajtot, ötven méternél az ötödik helyen haladt. A táv második felében viszont remekül felzárkózott, és fokozatosan közelítette meg a lengyel Majerskit és az olasz Lambertit. Végül mindkét riválisát megelőzve, 11 százados előnnyel győzött.

A 25 éves Szabó egyéni csúcsot úszott, 49,68-cal ért célba. Sikerének értékét növeli, hogy 20 perccel a finálé előtt rendezték az 50 méteres gyorsúszás elődöntőjét, ahonnan a legjobb idővel (20,87) jutott a csütörtöki döntőbe.

Szabó idén a budapesti Európa-bajnokságon 50 méteren nyert, ami nem olimpiai szám. A Zentán született Szabó a tokiói olimpián százon nem jutott a döntőbe, a 14. helyen végzett. Az ötödik helyezett 4x100-as férfi gyorsváltónak az egyik fontos embere volt.

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf a negyedik helyen végzett, a második ötvenen ő is nagyon jól tempózott, de két századdal leszorult a bronzéremről. Milák 50 méter háton is ott volt a döntőben, és a nyolcadik helyen végzett.

férfi 100 méter pillangó, Európa-bajnok:

  • 1. Szabó Szebasztián – 49.68 másodperc
  • 2. Michele Lamberti (Olaszország) – 49.79
  • 3. Jakub Majerski (Lengyelország) – 49.86
  • 4. Milák Kristóf – 49.88

Milák Tokióban száz méteren ezüstérmet nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!