Hertha-sportigazgató: Dárdai tudta, hogy három vereség és az érzelmi kitörése után ki kellett volna rúgnom

2021. november 5. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Fredi Bobic, a Hertha BSC sportigazgatója azért nem menesztette a gyenge szezonrajt után Dárdai Pál vezetőedzőt, mert a futballklubnak stabilitásra van szüksége, írta az MTI.

„Pál tudta, hogy három vereség és az érzelmi kitörése után elvileg ki kellett volna rúgnom őt. Ezt mégsem tettem meg, mert meg akartam mutatni neki és az egyesületnek, hogy nyugalomra és stabilitásra van szükségünk” – utalt az 50 éves sportvezető arra, hogy a Bayern München elleni 0-5 után a feldúlt magyar tréner közvetve felajánlotta a lemondását.

„A Hertha valószínűleg egy nagy edzőt keres most is, mert Pál egy kedves edző, de kis edző. Aki addig segít, amíg kell. Egy hétre, egy hónapra, egy évre. Ha a klub már megtalálta a nagy edzőt, akkor Pál megy vissza az U16-os csapathoz. Nem akarok itt kolonc lenni” – nyilatkozta szeptember elején Dárdai.

Dárdai Pál a Bayern München ellen játszott meccsen augusztus 28-án – Fotó: Sven Hoppe/dpa/AFP
Dárdai Pál a Bayern München ellen játszott meccsen augusztus 28-án – Fotó: Sven Hoppe/dpa/AFP

Bobic a DAZN streamingszolgáltatónak beszélt arról, hogy hasonló érzelmi megnyilvánulásoknak „nem szabad túl gyakran megtörténniük” annak érdekében, hogy ne sérüljön a csapatszellem.

A Hertha tíz forduló után a 12. helyen áll a Bundesliga tabelláján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!