Xavi átigazolásáról tárgyal Katarban a Barcelona vezetése

2021. november 3. – 21:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az FC Barcelona vezetése előrehaladott tárgyalásokat folytat Katarban Xavi átigazolásáról, a klublegenda bízik benne, hogy meg tudnak egyezni mostani klubjával, és hamarosan a Barcelona vezetőedzője lehet.

„Napokon keresztül tárgyaltam a Barcelonával, minden készen áll, remélem, hamarosan megegyeznek a felek” – nyilatkozta a spanyol és katalán sajtónak Xavi arról, hogy minden várakozás szerint ő lehet a Barcelona következő edzője. Miután Koemant elküldték azt követően, hogy a mindössze a 9. helyen álló csapat kikapott a Rayo Vallecanótól is, átmenetileg Sergi Barjuán, a tartalékcsapat edzője ülhetett le a nagycsapat kispadjára. Nem titok azonban, hogy a Barça Xaviban gondolkodik, ő azonban egyelőre Katarban edzősködik, annál az al-Szaddnál, ahol 2019-ben befejezte a játékospályafutását.

A nehéz anyagi helyzetben lévő Barcelonának feltehetően ki kellene vásárolnia Xavit, de az al-Szadd szeretné megtartani a szezon végéig a spanyolt.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy hazamehetek-e, meglátjuk, hogy alakul” – mondta Xavi az őt faggató újságíróknak, hozzátéve, hogy bárki is lesz a Barcelona vezetőedzője a csapatnak nem messiásra van szüksége, hanem arra, hogy visszatérjen a pozitív szellem.

„Egy másik Barçát akarunk látni”

– hangsúlyozta Xavi. Az egykori középpályás 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert a Barcelonával. Szerda este a klublegenda együtt vacsorázik a Barcelona és a katari klub elöljáróival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!