A tartalékcsapat vezetője irányítja átmenetileg az FC Barcelonát, miután menesztették Ronald Koemant

2021. október 29. – 17:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy napon biztosan Xavi lesz az FC Barcelona vezetőedzője, Joan Laporta bízik benne, hogy ez még az ő elnöksége alatt bekövetkezik, de nem tudja, pontosan mikor. Erről beszélt a katalán fociklub elnöke a pénteki sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a csapat új vezetőedzőjét.

Átmenetileg a tartalékcsapat edzője Sergi Barjuán irányítja a Barcelonát, amíg nem találnak megoldást.

Joan Laporta és Sergi Barjuán sajtótájékoztatót tart 2021. október 29-én – Fotó: Adria Puig / Anadolu Agency / AFP
Joan Laporta és Sergi Barjuán sajtótájékoztatót tart 2021. október 29-én – Fotó: Adria Puig / Anadolu Agency / AFP

Laporta a pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, Xavi Hernández mellett más jelölt is van a kalapban, de nem említett konkrét nevet. A katalán klub elnöke arról beszélt az MTI tudósítása szerint, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a katari al-Szaddnál dolgozó Xavi munkáját, és remek visszajelzéseket kapnak. Az egykori középpályás 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert a Barcelonával, majd 2019-ig a katari klub játékosa volt, és ezt követően lett az együttes trénere.

Sergi Barjuán 1993 és 2002 között 267 meccsen játszott a Barcelona csapatában, és 6 gólt lőtt. Háromszor nyerték meg ez idő alatt a spanyol bajnokságot, kétszer pedig a spanyol kupát. 2002-ben az Atletico Madridba igazolt, majd onnan vonult vissza. A spanyol válogatottban 56 meccsen lépett pályára. Edzőként már több klubnál is dolgozott, legutóbb a Barcelona tartalékcsapatánál.

A katalánokat eddig irányító Ronald Koemant azután küldték el, hogy a bajnokságban csak kilencedik helyen álló csapat szerdán 1-0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában. A katalán klub szűkszavú közleményében mindössze annyit írt, hogy Joan Laporta elnök a Rayo elleni vereség után tájékoztatta Koemant a döntésről, aki már csütörtökön elbúcsúzik játékosaitól.

A spanyol média értesülései szerint a Barcelonának így 12 millió eurót kell kifizetnie a holland szakembernek, mert szerződésének lejárta, vagyis jövő év június 30. előtt menesztették.

A Barcelona a bajnokságban az Alavés, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev ellen lép pályára legközelebb.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!