Szalah mesterhármast lőtt, saját pályáján semmisítette meg a Manchester Unitedet a Liverpool

2021. október 24. – 19:47

Szalah mesterhármast lőtt, saját pályáján semmisítette meg a Manchester Unitedet a Liverpool
Fotó: Oli Scarff / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kétségtelenül az idei átigazolási időszak egyik legnagyobb fejleménye volt, hogy Cristiano Ronaldo visszatért a Manchester Unitedbe, a portugál klasszis teljesítményére pedig eddig nem is nagyon lehet panaszkodni. A manchesteri csapat ennek ellenére sem mindig muzsikál túl jól, olyan durván azonban még nem bőgtek le az idei szezonban, mint vasárnap a Liverpool ellen. A United negyed óra után már 2-0-ra égett, később pedig teljesen összeomlott és végül 5-0-ra kapott ki hazai pályán.

Amikor Ronaldo utoljára a Liverpool ellen játszott az Old Traffordon, hamar betalált, csapata viszont végül mégis kikapott 4-1-re, így a portugál jogosan érezhette, hogy van miért revansot vennie – már ha egyáltalán emlékezett erre a meccsre. A meccs elején úgy tűnt, hogy megint a United lőheti az első gólt, a negyedik percben ugyanis Bruno Fernandes óriási helyzetbe került, de fölé lőtte a labdát. A túloldalon viszont Keita nem hagyott ki egy hasonlóan nagy helyzetet, Szalah passzát gurította be a kapuba, így a Liverpool került előnybe.

A Liverpool később sem vette le a lábát a gázpedálról, pár perccel később Firmino lőtte be majdnem a másodikat, a 13. percben pedig Diogo Jota nem is hibázott, így már 2-0 volt az állás. Az már ekkor látszott, hogy ez nem a United napja lesz, de a félidő hajrájáig úgy tűnt, hogy némi szerencsével és De Gea védéseivel akár még vissza is kapaszkodhatnak a meccsbe. A 38. percben viszont jött Szalah, akire ezúttal már a manchesteri kapus sem jelentett ellenszert, a félidő hajrájában pedig a védők újabb totális rövidzárlata után megint az egyiptomi talált be.

Fel lett tehát adva a Unitednek a lecke a második félidőre, 45 perc után ugyanis sosem volt még négygólos hátrányban a manchesteri csapat, de hiába jött Pogba, ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt. Az 50. percben labdaszerzés után Henderson szöktette parádésan Szalahot, aki nagyon profin be is fejezte az akciót, ezzel mesterhármasig jutott, Ronaldo pedig hiába szépített két perccel később egy remek egyéni megmozdulás után, a videóbíró még ezt a gólt is elvette a hazai csapattól.

A Manchester United ezen a ponton teljesen szétesett, innentől tulajdonképpen egy értékelhető megmozdulásuk sem volt, csak lézengtek a pályán. Pogba azért így is észre tudta magát vétetni, Keitára csúszott rá durván a francia, amiért elsőre csak sárgát kapott, videózás után azonban a játékvezető inkább kiállította. A hátralévő fél órában őrületes izgalmak már nem történtek, az emberhátrányban játszó Unitednek még annyi esélye sem volt szépíteni, mint előtte, úgyhogy semmiről nem maradt le az a rengeteg szurkoló, aki fél órája hazament a stadionból.

Az angol bajnokság másik két vasárnapi meccse ennyire nem alakult izgalmasan: a Leicester hozta a kötelezőt, és 2-1-re megverte a jelenleg ugyancsak a középmezőnyben elhelyezkedő Brentfordot, az idén eddig remekelő West Ham pedig újabb nagy skalpot gyűjtött be, miután 1-0-ra legyőzte a Tottenhamet.

Premier League, 9. forduló

  • Manchester United-FC Liverpool 0-5 (0-4)
  • West Ham United-Tottenham Hotspur 1-0 (0-0)
  • Brentford-Leicester City 1-2 (0-1)
  • Brighton-Manchester City 1-4 (0-3)
  • Everton-Watford 2-5 (1-1)
  • Crystal Palace-Newcastle United 1-1 (0-0)
  • Leeds United-Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-1)
  • Southampton-Burnley 2-2 (1-1)
  • Chelsea-Norwich City 7-0 (3-0)
  • Arsenal-Aston Villa 3-1 (2-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!