Az utolsó pillanatban fordított a Honvéd ellen az emberhátrányban focizó Mezőkövesd az NB I.-ben

2021. október 24. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Három meccsel zárult le vasárnap a NB I. tizedik fordulója, ezek közül pedig egyértelműen a Mezőkövesd és a Honvéd összecsapása volt a legizgalmasabb, itt ugyanis volt minden a piros laptól a mesébe illő fordításig. Az őrületből a Mezőkövesd jött ki jobban – kísértetiesen hasonlóan, mint a második fordulóban a ZTE ellen –, hiába játszott több mint 70 percig emberhátrányban a csapat, a hajrában nemcsak szépíteni tudott, hanem a vezetést is megszerezte, így 3-2-re győzött.

A Mezőkövesd remekül kezdte a meccset, már a hetedik percben vezetést meg tudták szerezni a vezetést Jakub Vojtus góljával, ám amikor a játékvezető bő negyedóra után kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó Pillárt, nem úgy tűnt, hogy az övék lehet a meccs. Az emberelőnyt kihasználva a Honvéd hatalmas fölényben játszott, sok helyzete is volt, de Antal parádésan védett, legalább három ziccert hárított a szünetig az MTI beszámolója szerint.

A második félidőben is a kispestiek irányítottak, a Mezőkövesd kizárólag a védekezésre koncentrált és teljesen átengedte a területet, ami a körülmények ismeretében persze nem is volt túl meglepő. A Honvéd nyomása aztán végül csak góllá érett, Nono távoli lövésével sikerült kiegyenlíteniük, de a vezetésért ismét keményen meg kellet küzdeniük, mert Antal továbbra is halmozta a bravúrokat, egyszer pedig a keresztléc mentett helyette.

A 81. percben aztán Lukić betalált, de rögtön jött is a hidegzuhany, pár perccel később ugyanis hosszú idő után először végigment egy mezőkövesdi akció, a csereként beállt Madarász pedig gólt is rúgott a végén. A Honvéd ettől teljesen megzavarodott, a Mezőkövesd pedig ezt még emberhátrányban is ki tudta használni, és a hosszabbításban Cseri értékesített büntetőjével megszerezték a három pontot.

A másik két meccsen a Puskás Akadémia simán verte a DVSC-t, a Fradi viszont meglepetésre csak ikszelt az MTK-val, így sorozatban harmadik meccsén maradt nyeretlen a bajnokságban. Az MTK végig jól védekezett, sőt, a második félidőben még veszélyeztetni is tudták a hazaiak kapuját. A második játékrész felénél a Ferencváros ritmust tudott váltani, így megint nyomasztó fölénybe kerültek, de érvényes gólt nem tudtak szerezni, így maradt a 0-0. A csapaton látszott is a feszültség, Tokmac és Uzuni egy ponton annyira nem értettek egyet valamiben, hogy kakaskodtak is egymással kicsit, de össze azért nem verekedtek a pályán.

OTP Bank Liga, 10. forduló

  • Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
  • Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (0-1)
  • Ferencvárosi TC-MTK Budapest 0-0
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!