Három piros lap, öt gól, kiállított edző, meg nem adott találatok az NB I. mezőkövesdi thrillerén

2021. augusztus 7. – 22:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két meccsel folytatódott szombaton az NB I. második fordulója, és bár színvonalas focit sem a Mezőkövesd–Zalaegerszeg, sem az MTK–Honvéd nem hozott, előbbinek legalább annyi előnye volt, hogy rendkívül eseménydúsra sikerült. Itt aztán tényleg volt minden, mint a búcsúban, videózás után visszavont büntetőtől kezdve kiállított edzőn (meg két játékoson) át meg nem adott gólokig. Az őrületből pedig a Mezőkövesd jött ki jobban, 3-2-re nyertek, és két győzelemmel vezetik a tabellát. A másik meccsen az MTK 1-0-ra nyert, és, hogy ne szakadjon meg a második forduló sormintája, itt is volt piros lap, Baráth Botond kapta.

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 3-2

Ezen a meccsen már az ötödik percben elkezdődött a téboly, Serafimov a tizenhatoson belül rántotta le Beširovićot, amiért a játékvezető előbb büntetőt ítélt, öt perccel később viszont az idén debütáló, az indulatokat már most felkavaró videóbíró (VAR) visszajátszása után visszavonta a büntetést. A Mezőkövesd viszont nem jött zavarba, az első negyedóra végén Farkas beadása után Jurina fejelt a hálóba, ezzel megszerezték a vezetést.

A 32. percben aztán jött a következő állomás a mezőkövesdi hullámvasúton, egy szabadrúgás után a zalaiaktól Koszta fejelt a hálóba, de miközben felugrott, könyökkel eltalálta Katanec arcát, a videózás után pedig emiatt el is vették a gólt. Az első félidő hosszabbításának hatodik percében aztán megint jött a VAR, Babati rúgta meg Beširovićot a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig videózás után büntetőt adott a hazaiaknak, amit Cseri magabiztosan be is lőtt, így már 2-0 volt az állás. A ZTE vezetőedzője, Waltner Róbert ezek után érthetően volt felfokozott állapotban,

de érezhetően túlzásba vitte a dolgot, ugyanis még a szünet előtt megkapta a második sárga lapját, ezért a második játékrészt a lelátóról kellett végignéznie.

Az 54. percben aztán újabb gólt lőtt a ZTE, Babati passzából Koszta volt eredményes, de les miatt ezt a gólt sem adták meg. A 67. percben viszont már összejött a szépítés a vendégeknek, két perccel később pedig egyenlített is a zalaegerszegi csapat, a tizenhatoson belül Koszta készítette le a labdát Serafimovnak, aki 2-2-re módosította az eredményt.

A mezőkövesdi játékosok öröme a Mezőkövesd–Zalaegerszeg meccsen. Fotó: Gál Péter / Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület
A mezőkövesdi játékosok öröme a Mezőkövesd–Zalaegerszeg meccsen. Fotó: Gál Péter / Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület

Eközben a dilivonat is tovább robogott, a hazaiak szerb csatára, a 75. percben beállt Stefan Dražić szenzációs teljesítménnyel öt perc alatt két sárga lapot szedett össze, de a hazaiak így sem játszottak sokáig emberhátrányban, mert a 82. percben a túloldalon Kálnoki-Kis Dávid összeszedte a második sárgáját. A zalaiak piros lapját követő szabadrúgást Beširović végezte el, és bár Demjén elsőre védeni tudott, a labda visszapattant a bosnyák középpályáshoz, aki be is lőtte, így az utolsó percekre 3-2-es hazai vezetéssel fordultak rá a csapatok. Pár perccel később aztán Bobál Dávidot is kiállította a bíró a zalaegerszegiektől, így pedig már nem volt esélyük az egyenlítésre, maradt a 3-2.

MTK–Honvéd 1-0

Nehezen lehetne azt állítani, hogy őrületes izgalmakat hozott volna ez a meccs, a 90 perc jelentős részében az volt a legizgalmasabb kérdés, hogy miért néz ki így az MTK stadionjának gyepszőnyege. A lesújtó látványra az MTK honlapja szerint egy gombás fertőzés a magyarázat, Kárpáti Gábor, a karbantartásért felelős Gardengroup ügyvezetője szerint azonban aggodalomra semmi ok, nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek a látvány alapján tűnik.

Az MTK játékosai Grozav gólja után az OTP Bank Liga MTK–Budapest Honvéd mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2021. augusztus 7-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Az MTK játékosai Grozav gólja után az OTP Bank Liga MTK–Budapest Honvéd mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2021. augusztus 7-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ez remek fejlemény, de az MTK-szurkolók valószínűleg még jobban örültek annak, hogy Grozav már a 18. percben megszerezte a vezetést a csapatnak egy közeli fejessel a szombati meccsen. A Miovszki korábbi buktatásáért megítélt szabadrúgás után még szögletre pattant a labda, Grozav viszont az első NB I.-es meccsét játszó Kocsis Bence beívelt labdáját már befejelte a kapuba, így lett 1-0 az MTK-nak. Nem sokkal később aztán az MTK kétgólosra is növelhette volna az előnyét, de Kocsis nem találta el a labdát, így maradt az 1-0.

Innentől pedig beköszöntött a teljes nihil, gyakorlatilag a félidő végéig semmi érdekes nem történt a meccsen, nem is volt meglepő, hogy a Honvéd szurkolóitól rendre érkezett a „kurva gyenge” rigmus.

A szünetre úgy mentek a csapatok, hogy összesen egy kaput eltaláló lövésük volt a meccsen, a színvonal pedig a második félidőben sem lett sokkal jobb, néhány ígéretesnek tűnő kísérleten kívül semmi említésre méltó nem történt. Legfeljebb az, amikor az MTK stadionjának szpíkere huzamosabb ideig kérlelte a vendégek szurkolóit, hogy viselkedjenek sportszerűen. A 67. percben aztán Baráth Botond révén tovább folytatódott az NB I. második fordulójának sormintája, a Honvéd játékosa ugyanis begyűjtötte a második sárgáját, így piros lapot kapott – ezzel háromból három meccsen volt eddig piros lap.

A játék képén egyébként nem igazán látszott, hogy a Honvéd emberhátrányban lenne, továbbra is mentek előre derekasan, de eredménye nem igazán volt ennek. Az utolsó percekben aztán felélénkült kicsit a meccs, több helyzet is volt, de gól egyikből sem lett, így maradt az 1-0, a Honvéd pedig két forduló után továbbra is nulla pontos a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 2. forduló, szombati játéknap:

  • Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszeg 3-2 (2-0)
  • MTK Budapest–Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!