Egymilliárd eurós kivásárlási árral 2027-ig magához láncolta Ansu Fatit a Barca

2021. október 20. – 22:35

Másolás

Vágólapra másolva

A 2027-es szezon végéig meghosszabbította a 19 éves Ansu Fati szerződését a Barcelona. A Messi utáni új tízes új szerződésének kivásárlási záradéka szerint egymilliárd eurót kellene fizetni Fatiért annak, aki idő előtt vinné. Néhány napja ugyanezt a hihetetlen összeget határozták meg a másik tinédzser sztár, Pedri kivásárlására is.

2027. június 30-ig az FC Barcelonáé Ansu Fati, azt ugyanis jelenleg nem lehetséges elképzelni, hogy bármilyen szaúdi befektetési alap vagy kelet-ázsiai oligarcha ennyit kicsengetne egy focistáért (a legnagyobb átigazolási díj jelenleg Neymaré, 2017-ben 222 millió eurót fizetett érte a PSG). Fati menedzserével két hónapja tárgyaltak az új szerződésen, a játékos kialkudott fizetéséről még nincs hír.

A Barcelonának mindenképpen hosszabbítania kellett vele, az eddigi szerződése ugyanis jövő nyáron lejárt volna. A nehéz pénzügyi helyzetben lévő, magához képest idén egyelőre csak bukdácsoló Barcelona ezzel mindkét tinédzser szupersztárját magához kötötte: a 18 éves spanyol válogatott Pedrivel pénteken hosszabbítottak 2026-ig, az ő kivásárlási ára is kereken egymilliárd euró, nem szórakoztak a fillérekkel.

Fati Bissau-Guineában született, a Barcelona nagycsapatában bajnokin 16 évesen és 298 naposan mutatkozott be minden idők második legfiatalabbjaként. Tavaly novemberben súlyos sérülést szenvedett, tíz hónapja kidőlt, néhány hete tért vissza. 47 mérkőzésen 15 gólt szerzett idáig a Barcelona színeiben.

(fcbarcelona.com)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!