Börtönbe kerülhet a Bayern München világbajnok futballistája

2021. október 13. – 20:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egy madridi bíróság hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Bayern München világbajnok francia futballistáját, Lucas Hernándezt, mert megszegett egy bírósági végzést – írja a Reuters.

Hernándezt és barátnőjét, Amelia Ossa Llorentét 2017 februárjában vették őrizetbe, mert egy heves veszekedés közben bántalmazták egymást. Bár egyikük sem tett feljelentést, a nőt kisebb sérülésekkel kórházba szállították – írja a BBC.

A bíróság mindkettőjüket 31 napnyi közmunkára ítélte, valamint hat hónapra szóló távolságtartási végzést rendelt el. Később Hernández és barátnője összeházasodtak, 2017 júniusában pedig nászútra utaztak, de amikor visszatértek Madridba, a futballistát ismét őrizetbe vették a végzés megszegése miatt, az ügyész pedig egyéves börtönbüntetést kért rá.

Hernández ügyvédje fellebbezett ez ellen, ám mivel Hernández nem végezte el a korábban rá kiszabott közmunkát, a bíróság most elutasította a fellebbezésüket. Jelen állás szerint Hernándeznek október 19-én kell megjelennie a madridi bíróságon, majd tíz napon belül be kellene vonulnia az általa választott börtönbe. A Bayern és Hernández képviselői egyelőre nem reagáltak az ítéletre.

Lucas Hernández 2014-ben debütált az Atlético Madrid első csapatában, ahol egészen 2019 nyaráig játszott. Ekkor klubrekordot jelentő 80 millió euróért igazolt a német bajnok Bayern Münchenhez, ahol első szezonjában megnyerte a Bajnokok Ligáját. A francia válogatottban eddig 29 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2018-ban világbajnokságot nyerő csapatnak, múlt hétvégén pedig a Nemzetek Ligáját is megnyerte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!