Kiborultak a spanyolok, hogy a les ellenére megadták a franciák gólját, ezzel nyerték meg az NL-döntőt

2021. október 11. – 07:55

Kiborultak a spanyolok, hogy a les ellenére megadták a franciák gólját, ezzel nyerték meg az NL-döntőt
Az indítás pillanatában a francia csatár előrébb áll, de ez végül nem számított

Másolás

Vágólapra másolva

Másodszor rendezték meg a Nemzetek Ligája döntőjét, az első kiírást Portugália nyerte 2019-ben, vasárnap este a franciák. A Milánóban rendezett döntőben a spanyolok szereztek vezetést Oyarzabal találatával a 64. percben, két perc múlva Benzema lőtt egy csodás gólt a tizenhatos sarkáról .

A 80. percben Kylian Mbappé lépett ki a védők közül, és egy bicikli csel után kicsit kiszorított szögből Unai Simon kapus mellett a kapuba lőtt. Amikor az indítást kapta, úgy tűnt, lesen helyezkedik a világbajnok csatár, de ahogy ilyenkor lenni szokott, az új szabály szellemében továbbengedték a támadást. A spanyolok azt várták, hogy érvénytelenítik a találatot, de Anthony Taylor játékvezető végül megadta.

A bíró úgy indokolt a pályán, hogy a spanyol védő, Eric Garcia hozzáért a labdához, és így kvázi ellenféltől kapott labdának minősült a passz, ezért nem volt les. Ha tehát Garcia nem akart volna becsúszással menteni, és hagyja, hogy Mbappé a kapuig menjen, akkor a találatot vélhetően visszavonják. Így, hogy reflexszerűen rácsúszott a labdára – ahogy egy védőtől ez elvárható –, és pechére megérintette, a gólt meg lehetett adni.

„Ennek semmi értelme”

– nyilatkozott a spanyol csapatkapitány, Sergio Busquets a találkozó végén.

A spanyol Marcának nyilatkozó játékvezető hihetetlennek nevezte, hogy ezt a gólt megadták, mert aktív leshelyzetből indul Mbappé, vagyis szabálytalan helyzetből, és emiatt meg kellett volna szakítani a játékot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!