Marco Rossi: Nem játszottunk rossz meccset

2021. október 9. – 23:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Összességében nem játszottunk rossz meccset. (…) Ez egy olyan meccs volt, amit megnyerhettünk volna. Sajnálatos módon ők tudtak olyan játékosokat jól használni, akik valóban topjátékosok” – mondta az M4 Sport riporterének a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az albánok elleni 1-0-s vereséget követően. Rossi szerint egy kicsit balszerencsések is voltak, többet birtokolták a labdát, míg az albánok főleg kontrákból veszélyeztettek, de azt hatékonyabban csinálták.

„Elveszítettük a három pontot, így nem tudtunk kvalifikálni a világbajnokságra. (…) Vannak olyan pillanatok a sportban, amikor az ember a csúcson van, máskor hullámvölgyben, mi most nehéz helyzetben vagyunk. Mégsem játszottunk rossz meccset” – nyilatkozta Rossi.

„Játékban nem maradtunk alul. Ugyan voltak hibáink, de nem játszottunk rosszul. Labdabirtoklásban és támadásépítésben is felvettük a versenyt, a befejezések hiányoztak” – értékelt Rossi, aki az MTI kérdésére elmondta, hogy a nyári Európa-bajnoksághoz képest a válogatott visszaesése kétségtelen. „Albánia erős válogatott, amely az elmúlt időszak eredményei miatt áll mögöttünk a világranglistán, nem a gyengébb képességei miatt. Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek. A borász is abból a szőlőből tud bort csinálni, amit leszüretelt. Az eredmény az edző felelőssége, de azt is figyelembe kell venni, hogy mivel rendelkezik” – mondta.

A csereként beállt Schön Szabolcs a meccs után úgy nyilatkozott az M4 Sportnak, hogy a meccs végén megint nehéz helyzetbe hozták magukat. „Nem egyszer, nem kétszer megbeszéltük a csapattal, hogy az utolsó 15-20 percben 110 százalékkal kell koncentrálnunk, de ez ma nem sikerült. Nagyon-nagyon csalódott vagyok” – mondta. Az angolok elleni, szeptemberi selejtezőről elmondta, úgy érzi, akkor a csapat elfáradt, és ezért kaptak három gólt az utolsó fél órában.

Most viszont Schön szerint nem erről volt szó, nem fáradtak el annyira, mint akkor. „Őszintén mondom, gőzöm sincs” – felelte arra kérdésre, hogy miért megint a meccs végén kapott gólt a magyar válogatott. „Nehéz, hogy háttal kell felvenni a labdát, főleg úgy, hogy egy 190 centis védő van a nyakadban. De ez a nemzetközi szint, ha nem tudjuk megoldani, akkor nem jutunk ki a világbajnokságra” – mondta Schön.

A válogatottba visszatérő Nagy Zsolt azt nyilatkozta, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszottak, ahol sok topligás játékos játszik. „Amit elterveztünk, az 70 százalékban ült” – mondta, és kiemelte, hogy nem tudtak elégszer az albánok védelme mögé kerülni a széleken. Nagy szerint a meccsek végén fókuszáltabbnak kell lenniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!