Rossi szerint az utolsó esély az Albánia elleni szombati vb-selejtező

2021. október 8. – 16:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Albániában elszenvedett 1-0-s vereség után lényegében mindenben javulnia kell a magyar futballválogatottnak az albánok elleni szombati, zárt kapus világbajnoki selejtező előtt, legalábbis Marco Rossi szövetségi kapitány pénteki sajtótájékoztatója alapján, ahol az olasz szakember így értékelt:

„Agresszívabb, dinamikusabb játékot várok, védekezésben pedig nagyobb szervezettség kell. Úgy vélem, több egyéni megoldásra lesz szükség a hatékonyabb támadásépítéshez, de említhetném még a hozzáállást is.”

Rossi szerint az albánok elleni meccs az utolsó lehetőség a csapat előtt, mert egy esetleges döntetlennel is csak matematikai esély maradna a pótselejtező kiharcolására. „Albániának 12 olyan játékosa van, aki topbajnokságban futballozik, nekünk jelenleg négy. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Nem vagyunk megszeppenve, győzelmi eséllyel lépünk pályára, nem lesz bennünk félelem” – mondta az MTI szerint Rossi.

A kapitány elmondta, hogy bizakodik, mert Szoboszlai Dominik jobb formában van, mint egy hónapja volt, ráadásul szerinte ez a nemzeti együttes több tagjáról szintén elmondható. Azt viszont nem árulta el, ki pótolja majd a csapatkapitány Szalai Ádámot a középcsatár pozíciójában.

Reméli, a hajrában nem lesz szükség arra, hogy a kapus Gulácsi Péternek döntetlennél előre kelljen mennie fejelni, mert szeretné, ha „a hajrában már az eredmény tartására koncentrálunk majd, de ha nem számunkra megfelelő lesz az állás, akkor előre mehet.”

Gulácsi hozzátette, hogy komplett pályafutása alatt talán ötször, ha előre kellett mennie fejelnie, az öt esetből kettő viszont kapott góllal ért véget számukra. Gulácsi is kiemelte, hogy „[c]sak győzelemmel tartjuk saját kezünkben a sorsunkat, emiatt nagyon fontos, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez az egy útja van, hogy a továbbiakban is tudjunk a vb-részvételről beszélni.”

Pénteken derült ki, hogy Fiola Attila sérülése nem jött rendbe, így az albánok és az angolok ellen sem játszhat.

A csoport negyedik helyén álló magyar együttes szombaton 20.45-től fogadja a második Albániát, amelyet győzelemmel megelőzne. A hatosból az első helyezett jut ki a 2022-es katari vb-re, a második pótselejtezőn küzdhet tovább a részvételért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!