37 meccs után megszakadt a világrekorder olasz futballválogatott veretlenségi sorozata

2021. október 7. – 08:51

frissítve

37 meccs után megszakadt a világrekorder olasz futballválogatott veretlenségi sorozata

Másolás

Vágólapra másolva

Megszakadt az olasz futballválogatott világrekordot jelentő 37 meccses veretlenségi sorozata, miután szerda este Spanyolország 2-1-re legyőzte az Európa-bajnoki címvédőt.

A két csapat legutóbb az Eb-n játszott egymással, akkor 1-1-es döntetlen után 11-esekkel az olaszok győztek. A Nemzetek Ligájában játszott meccsen viszont már a spanyolok domináltak, és az első félidőben rúgták meg két góljukat.

A spanyoloknál mindkétszer Ferran Torres talált be, előbb a 17., majd a 45+2. percben, és mindkétszer Mikel Oyarzabal adott be neki szélről. A második gólnál az olaszok már emberhátrányban voltak, mert csapatkapitányukat, Leonardo Bonuccit a 43. percben kiállították második sárga lappal. A másodiknál Sergio Busquetset könyökölte le.

A tíz emberrel játszó olaszok még Lorenzo Pellegrini révén szépítettek a 83. percben, de a hátralévő időben már nem volt esélyük egyenlíteni, így megszakadt 37 meccse tartó veretlenségi sorozatuk.

A spanyolok viszont új rekordert avattak, a 17 éves Gavi lett a valaha volt legfiatalabb válogatottjuk.

Spanyolország a győzelmével bejutott a Nemzetek Ligája döntőjébe, amelyet vasárnap játszanak majd. Az csütörtök este a Belgium-Franciaország-meccsen dől el, hogy ki lesz az ellenfél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!