Cseh László haragszik korábbi edzőjére, nem is beszélnek egymással

2021. október 2. – 15:42

Cseh László haragszik korábbi edzőjére, nem is beszélnek egymással
Cseh László az idei olimpián felszabadultan versenyzett, korábban is így kellett volna tenni – Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ötödik olimpiáján már nem nyert érmet, mint az első négyen Cseh László úszó, mégis boldogan vonult vissza egy hetedik hellyel is. A kínai győztes Wang ráadásul meghajolt előtte a finálé után, hiszen Cseh 2003 óta folyamatosan ott volt a világ élvonalában, és még 35 évesen is elérte a döntőt. Csehnek már Tokióban is volt egy erős mondata a korábbi időszakáról, miszerint, ha jól úszik, az természetes, ha rosszul, az az ő hibája.

Most a Képes Sportnak adott egy interjút, amiben ezt a kérdést sem kerülte ki, sőt azt is elmondta, hogy haragszik egykori edzőjére, Turi Györgyre.

„Úgy bánt velünk, ahogyan nem lett volna szabad”

– állította most határozottan. Haragszik rá, nem beszélnek egymással, nem is keresik egymás társaságát, nem is látja értelmét elmondani neki, ami a lelkét nyomta.

Cseh 15 évesen, 2000-ben került az edzőhöz, 2003-ban már világbajnoki ezüstérmet nyertek együtt 400 vegyesen, 2005-ben világbajnoki aranyat ugyanezen a távon. 2008-ban három ezüstöt nyert Cseh a pekingi olimpián. 2011-ben úgy összevesztek, hogy a londoni olimpián már alig beszéltek egymással. Cseh inkább egyedül edzett, és lett bronzérmes 200 vegyesen, előtte viszont nem jutott a 400 vegyes döntőjébe.

2014-ben szánta rá magát az edzőváltásra, 2015-ben világbajnok lett 200 pillangón Plagányi Zsolttal. Most azt mondta, mellette döbbent rá, hogy lehet másként is edzést vezetni, felkészülni, ezért még inkább dühös egykori mesterére. A 2016-os olimpiára együtt utaztak, és Cseh akkor is, immár 30 évesen ezüstérmes lett 100 pillangón.

Tokióban, idén nyáron felszabadultan, teher nélkül versenyzett, és ha utólag lehetne változtatni, akkor ez lenne az. „Lehet, hogy nem lettek volna jobb eredményeim, de hogy lelkileg jobban jöttem volna ki a nehéz szituációkból, az biztos.” 5+1 pontban foglaltuk össze az utolsó úszása után, amiért kedveltük a pályafutását.

Turi György az augusztusi olimpiára Késely Ajnát készítette fel, de a versenyző már Bernek Péterrel folytatja tovább a pályafutását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!