Manny Pacquiao meghallotta az utolsó gongszót, felhagyott a profi boksszal

2021. szeptember 29. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Manny Pacquiao eddig már búcsút mondott a kosárlabdának és a könnyűzenei karrierjének is, de most visszavonul attól, amihez a legjobban ért. Felhagy a profi boksszal, hogy teljes erővel belevethesse magát a Fülöp-szigeteki elnökválasztási kampányba, ahol ő az egyik jelölt.

A 42 éves Pacquiao szinte páratlan karriert futott be a profi bokszban, ő az egyetlen, aki nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok lett, összesen 12 címet szerzett, és azt a bravúrt is véghez vitte, szintén egyedüliként, hogy négy különböző évtizedben (1990-es, 2000-es, 2010-es, 2020-as évek) viselhette a világbajnok címet.

A boksz mellett sok mindenben kipróbálta magát Pacquiao, volt prédikátor, színész és zenész is többek között, de a politikába is elég régen belevetette magát, 2010-ben bejutott az ország kongresszusába képviselőként, majd újrázni is tudott. Az üléseket ugyan nem nagyon látogatta, de 2016-ban már szenátori posztra pályázott, amelyet meg is szerzett. Ott is ő járt be legkevesebbet, de politikai karrierjére ez nem igazán volt hatással.

Pacquiao többször támogatta a jelenlegi elnököt, Rodrigo Dutertét, de most közös pártjuk, a PDP-Laban ellenzéki szárnyának képviselőjeként száll harcba az elnöki címért. A bokszoló ezt szeptember 19-én jelentette be, most pedig egy búcsúvideóban arról beszélt, hogy a kubai Yordenis Ugas ellen vívott augusztusi meccse volt az utolsó.

Manny Pacquiao az utolsó bokszmérkőzésén – Fotó: Eyepress New/via AFP
Manny Pacquiao az utolsó bokszmérkőzésén – Fotó: Eyepress New/via AFP

„Meghallottam az utolsó gongszót. A boksznak vége” – mondta Pacquiao, aki arról is beszélt, hogy élete legnehezebb döntése volt, hogy visszavonuljon. Megjegyezte, hogy a boksz adott neki esélyt arra, hogy kitörjön a szegénységből, és azt is lehetővé tette, hogy mások életét megváltoztassa a segítségével.

Pacquiao köszönetet mondott a szurkolóinak, barátainak és mindenkinek, aki támogatta őt karrierje során. Edzőjét, Freddie Roachot testvérének és barátjának nevezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!