Manny Pacquiao elnök lenne a Fülöp-szigeteken

2021. szeptember 19. – 13:26

frissítve

Manny Pacquiao elnök lenne a Fülöp-szigeteken
Fotó: Ted ALJIBE / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Manny Pacquiao, a Fülöp-szigeteki ökölvívó sztár a BBC szerint bejelentette, hogy elnökjelöltként elindul hazájában a jövőévi választásokon.

A 42 éves Pacquiao bokszolóként lett világhírű, de szenátorként ott van a Fülöp-szigetek parlamentjében is. Most a kormánypárt egyik frakciója, a PDP-Laban jelölte elnökjelöltnek.

A Fülöp-szigeteken jelenleg hivatalban lévő Rodrigo Duterte hivatalosan nem pályázhat újabb elnöki mandátumra, de az PDP-Laban egyik rivális frakciója jelölte az alelnöki posztra. Ezt többen úgy értelmezik, hogy a 76 éves jelenlegi elnök így próbálja meg magánál tartani a hatalmat.

Az az elnökjelölt, akivel együtt indítaná alelnökjelöltként Dutertet a pártja, nem más mint Christopher „Bong” Go, Duterte bizalmi embere. Go azonban egyelőre azt mondja, nem akar Duterte utódja lenni. Bár a párt jelenleg hivatalosan igyekszik meggyőzni Duterte bizalmasát, hogy vállalja el az elnökjelöltséget, már olyan pletykák is felreppentek, amelyek szerint Duterte lánya lesz az az elnökjelölt, aki mellett a jelenlegi elnök megpályázza az alelnöki pozíciók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!