Messi meglőtte első gólját a PSG-ben, legyőzték a Manchester Cityt, a Real moldáv csapat ellen égett a BL-ben

2021. szeptember 28. – 23:11

Messi meglőtte első gólját a PSG-ben, legyőzték a Manchester Cityt, a Real moldáv csapat ellen égett a BL-ben
A Manchester City ellen szerzett gólját ünneplő Messi – Fotó: Gonzalo Fuentes / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Paris Saint-Germain és a Manchester City csúcsmeccsét várták a legtöbben a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A párharc már önmagában elég figyelemreméltó, de pluszérdeklődésre adott okot az is, hogy a nyáron a PSG-hez igazolt Lionel Messi újra találkozott korábbi barcelonai edzőjével, a jelenleg a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolával.

A párharcból Messi és a PSG jött ki győztesen, Messi ráadásul némi várakozás után, negyedik meccsén meg is lőtte első gólját a PSG-ben. Az argentin egy hosszú sprint végi kényszerítőből talált be az angolok kapujába, eldöntve a mérkőzést.

Messi előtt Idrissa Gueye volt még eredményes, így nyert 2-0-ra a PSG. A csoport másik meccsén otthon szenvedett vereséget a Gulácsi Péterrel, Szoboszlai Dominikkal és Orbán Willivel a kezdőben felálló RB Leipzig, amely ezúttal a Club Brugge-zsel nem bírt, a vége 2-1 lett az első félidő második felében fordító belgáknak.

A forduló meglepetése Madridban született – itt tovább szárnyalt a BL-újonc moldáv Sheriff Tiraspol, amely fokozni tudta a bemutatkozásán az ukrán Sahtar Donyeck elleni győzelmét, ezúttal ugyanis a Real Madridot kapták el, méghozzá idegenben. A meglehetősen érdekes hátterű, lényegében csak légiósokra építő moldáv csapat a 25. percben szerezte meg a vezetést, ami után a Real még egyenlíteni tudott egy büntetőből, de a hajrában ismét betalált a Sheriff, így kettőből két nyert meccsel állnak fennállásuk első BL-szezonjában.

Második BL-meccsét is megnyerte a Sheriff Tiraspol – Fotó: Juan Medina / Reuters
Második BL-meccsét is megnyerte a Sheriff Tiraspol – Fotó: Juan Medina / Reuters

A D csoport másik meccsén a Sahtar és az Internazionale 0-0-s döntetlent játszott.

Gálázott a Liverpool, amely idegenben verte 5-1-re a Portót. Mohamed Szalah és Roberto Firmino is duplázni tudott, mellettük még Sadio Mané volt eredményes a vendégeknél – a hazaiak egyetlen gólját Mehdi Taremi szerezte, 3-1-re szépítve. A hat gólból talán Roberto Firmino első, a portugál kapust hatalmas, ámde hiábavaló sprintre késztető találatát érdemes kiemelni.

Fordulatos meccset játszott a csoport másik két csapata, az AC Milan és az Atlético Madrid is. A spanyolok egy korán, a 20. percben bekapott gól (Rafael Leão) után a 29. percben emberelőnybe kerültek, de majdnem egy órát kellett várniuk arra, hogy ezzel az előnnyel kezdeni is tudjanak valamit. A hajrában előbb Antoine Griezmann, majd büntetőből Luis Suárez volt eredményes, megfordítva az Atlético javára az eredményt, a vége 2-1 lett.

A C csoportban két hazai győzelem született – az Ajax a Beşiktaşt verte 2-0-ra, a Borussia Dortmund pedig a Sporting ellen nyert 1-0-ra.

Eredmények

  • Ajax–Beşiktaş 2-0 (2-0)
  • Sahtar Donyeck–Internazionale 0-0
  • PSG–Manchester City 2-0 (1-0)
  • RB Leipzig–Club Brugge 1-2 (1-2)
  • Porto–Liverpool 1-5 (0-2)
  • AC Milan–Atlético Madrid 1-2 (1-0)
  • Borussia Dortmund–Sporting CP 1-0 (1-0)
  • Real Madrid–Sheriff Tiraspol 1-2 (0-1)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!