Az Egyesült Államok csak a beoltott sportolóit engedi indulni a pekingi téli olimpián

2021. szeptember 23. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) közlése szerint minden sportolónak, aki részt kíván venni a jövő februári, pekingi téli olimpián, kötelező lesz beadatnia a koronavírus elleni védőoltást, írta az MTI.

A szervezet szerdán azt közölte, november 1-i hatállyal minden olyan edző és sportoló számára kötelezővé teszi a vakcinát, aki az USOPC létesítményeit, így annak edzőközpontjait használja.

„Ez a döntés vonatkozik minden jövőbeli amerikai olimpiai delegáció összes tagjára” – áll az USOPC vezérigazgatója, Sarah Hirshland által jegyzett levélben, amely szerint orvosi vagy vallási okból kérhető mentesség.

Jelenleg egyetlen amerikai profiliga, illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sem követeli meg a sportolóktól az oltottságot, ám, mint azt az USOPC-nél kifejtették, még messze van a járvány vége.

Az Egyesült Államok lépése nem példa nélküli, az idei tokiói olimpián például Magyarországot is csak beoltott sportolók képviselhették. Ebből lett egy kellemetlen incidens is, a szlalomkenus Schmid Julia már Tokióból volt kénytelen hazautazni, mert nem volt oltása, és a versenyei előtt rövid idővel már nem akarta beadatni magának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!