Ronaldo megállíthatatlan a MU-ban: három meccsen már négy gólja van

2021. szeptember 19. – 18:29

frissítve

Ronaldo megállíthatatlan a MU-ban: három meccsen már négy gólja van
Cristiano Ronaldo a West Ham elleni bajnokin 2021 szeptember 19-én – Fotó: Ian Kington / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Három meccs, négy gól – ez Cristiano Ronaldo mérlege a Manchester Unitedben visszatérése óta. A portugál világklasszis rögtön két góllal mutatkozott be régi-új csapatában a múlt heti Newcastle elleni bajnokin, 4-1 lett a meccs vége. Ezután a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-meccs következett kedden, ahol Bruno Fernandes zseniális passza után talált be, ezzel szerezték meg a vezetést az angolok. Igaz, ez is kevés volt a svájciak ellen, a MU hatalmas meglepetésre 2-1-re kikapott.

A West Ham United elleni vasárnapi bajnokin is eredményes volt Ronaldo, az ő góljával egyenlített a MU a 35. percben. Fernandes beadását tette kapura Ronaldo, a közeli lövést még védte a kapust, de a kipattanót már bepofozta.

A Young Boys ellen nagyot hibázó Jesse Lingard a 89. percben megszerezte a Manchester második gólját, közel voltak a győzelemhez. A hosszabbítás harmadik percében a bíró Luke Shaw kezezése miatt tizenegyest ítélt a West Hamnek. A labda mögé a frissen becserélt Mar Noble állt, azonban a spanyol David de Gea védte a lövést, a lefújásig maradt a 2-1, nyertek Ronaldóék.

Öt forduló után a Manchester United 13 ponttal második helyen áll az angol bajnokságban, a Liverpool csak jobb gólkülönbséggel előzi meg őket, míg a West Ham 8 ponttal nyolcadik.

Augusztus végén jelentették be, hogy a 36 éves Cristiano Ronaldo visszatér a Manchester Unitedhez, 15 millió eurót fizettek érte az olasz Juventusnak. Korábban hat évet játszott az angol klubnál, 18 éves korában, 2003-ban igazolta le a Manchester United a portugál Sporting Lisszabontól.

2009-ig 292 tétmeccsen lépett pályára a MU-ban, 118 gólt szerzett és 69 gólpasszt adott. Csapatával háromszor nyerte meg az angol bajnokságot, valamint egyszeres FA-kupa, és kétszeres ligakupa győztes. Legsikeresebb szezonját 2008-ban zárta, amikor a bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is megnyerték, Ronaldo pedig megkapta az első aranylabdáját.

Premier League, 5. forduló:

  • Aston Villa-Everton 3-0 (0-0)
  • Manchester City-Southampton 0-0
  • FC Liverpool-Crystal Palace 3-0 (1-0)
  • Burnley-Arsenal 0-1 (0-1)
  • Norwich City-Watford 1-3 (1-1)
  • Wolverhampton Wanderers-Brentford 0-2 (0-2)
  • Newcastle United-Leeds United 1-1 (1-1)
  • West Ham United-Manchester United 1-2 (1-1)
  • Brighton-Leicester City 2-1 (1-0)

Később játsszák:

  • Tottenham-Chelsea
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!