Visszatér a Manchester Unitedbe Cristiano Ronaldo

2021. augusztus 27. – 18:08

frissítve

Visszatér a Manchester Unitedbe Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo még a Juventus játékosaként – Fotó: Marco Bertorello / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Visszatér korábbi klubjához, a Manchester Unitedhez Cristiano Ronaldo. A portugál focista leigazolását az angol klub péntek délután jelentette be honlapján. Azt írják, a csapatnál mindenki nagyon várja, hogy újra találkozzanak Ronaldoval Manchesterben.

A SkySports cikke szerint 15 millió eurót fizet az angol klub a Juventusnak, de ez az összeg később a bónuszokkal együtt 23 millió euróra is nőhet. A lap információi szerint két évre írt alá a 36 éves focista, azt egyelőre nem lehet tudni, mekkora fizetést kap majd. Ronaldot már több manchesteri játékos is üdvözölte a közösségi médiában, az elsők között válogatottbeli csapattársa, Bruno Fernandes és az angol válogatott sztárja, Marcus Rashford.

Ronaldo a Juventus péntek reggeli edzésén elköszönt a csapattársaitól, kiürítette öltözői szekrényét, majd egy magánrepülővel Lisszabonba utazott. Ekkor még úgy tűnt, hamarosan bejelenti szerződtetését a Manchester City, hiszen napok óta arról lehetett hallani, hogy a Cityvel tárgyal a portugál játékos ügynöke.

Később aztán kiderült, hogy csütörtökön a United is bejelentkezett érte, és pénteken már hivatalos ajánlatot is tett a Juventusnak. Innentől kezdve felgyorsultak az események, és pár óra alatt megszületett az egyezség, hat óra előtt nem sokkal ugyanis már hivatalosan is bejelentették az átigazolást.

„Mindig is jó kapcsolatot ápoltunk Cristiano Ronaldóval, és ha elhagyja a Juventust, tudja, hogy mi itt vagyunk. Ő egy klublegenda, minden idők legjobbja, ha engem kérdeznek. Szerencsés voltam, hogy egy csapatban játszhattam vele. Meglátjuk, most mi történik majd”

A péntek reggeli sajtótájékoztatón még sejtelmesen fogalmazott Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere. Nem sokkal később az átigazolási ügyekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano ugyanakkor már arról számolt be, hogy Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes a Manchester United vezetőségével tárgyal, és közel az egyezség. Ezt aztán az Mendes is megerősítette.

A SkySports ekkor még úgy tudta, hogy 25 millió eurót fizethet az ötszörös aranylabdás játékosért az angol klub, ez végül valamivel kevesebb lett.

Cristiano Ronaldo hat évet játszott a Manchester Unitedban – Fotó: Paul Ellis / AFP
Cristiano Ronaldo hat évet játszott a Manchester Unitedban – Fotó: Paul Ellis / AFP

Cristiano Ronaldo korábban hat évet játszott az angol klubnál. 18 éves korában, 2003-ban igazolta le a Manchester United a portugál Sporting Lisszabontól.

2009-ig 292 tétmeccsen lépett pályára, 118 gólt szerzett és 69 gólpasszt adott.

Csapatával háromszor nyerte meg az angol bajnokságot, valamint egyszeres FA-kupa, és kétszeres ligakupa győztes. Legsikeresebb szezonját 2008-ban zárta, amikor a bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is megnyerték, Ronaldo pedig megkapta az első aranylabdáját.

2009-ben aztán 94 millió eurót fizetett Ronaldoért a Real Madrid a manchesteri klubnak, ezzel akkor a világ legdrágább játékosának számított. Az ötszörös aranylabdás focista 2018-ban szerződött a Juventusba, és két bajnoki győzelem után innen tér vissza fiatalkori klubjához, ahol korábbi csapattársa, Ole Gunnar Solskjaer lesz az edzője.

Ronaldo az Instagram-oldalán osztott meg egy videót, amelyben elköszönt a Juventus szurkolóitól:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!