Háromhelyes rajtbüntetést kapott Verstappen a Hamiltonnal való ütközése miatt

2021. szeptember 12. – 21:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról beszámoltunk, a Forma-1-es világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen balesetet okozott a vasárnapi Olasz Nagydíjon. A versenybíróság két órával a futam leintése után közölte, hogy a Red Bull 23 éves pilótájának az Orosz Nagydíjon három hellyel az időmérőn elért pozíciója mögött kell elrajtolnia, írja az MTI.

A balesetben a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) egy kerékcsere után jött be Verstappen elé a pályára, a célegyenes végi sikánban pedig Verstappen megpróbálta megelőzni Hamiltont.

Egyikük sem engedett, így a Red Bull gyakorlatilag felöklelte a Mercedest, Verstappen kocsijának hátsó kereke pedig Hamilton glóriáján landolt. Az ütközés után mindketten kiestek, a baleset miatt beküldték a biztonsági autót.

Monzában végül kilenc év után nyert újra Forma-1-es futamot a McLaren, sőt: rögtön kettős győzelemmel tértek vissza a csúcsra. Míg Daniel Ricciardo elsőként nyert a McLaren színeiben, Lando Norris lett a második a futamon. Az utolsó helyről rajtoló Valtteri Bottas a 3. helyre hozta be a Mercedest, Hamilton és Verstappen pedig nullázott az Olasz Nagydíjon.

Ennek ellenére a világbajnokság állása nem változott az élen: 14 verseny után 226,5 pontja van Verstappennek, 5 pont az előnye Hamiltonnal szemben, Bottas 141 ponttal a harmadik. Két hét múlva, az Orosz Nagydíjjal folytatódik a verseny Szocsiban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!