Mindenki bizakodik a Herthánál, de a befektető belerúgott egyet Dárdaiba

2021. szeptember 12. – 11:14

frissítve

Mindenki bizakodik a Herthánál, de a befektető belerúgott egyet Dárdaiba
Dárdai Pálra nehéz meccs vár, de megszakadhat a negatív szériája – Fotó: Sören Stache/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az augusztusi rajtja nem jól sikerült a Herthának a Bundesligában, három meccs után nulla ponttal és 2-10-es gólkülönbséggel az utolsó helyen szerénykedik az előző átigazolási időszakokban jelentősen megerősített klub. Lars Windhorst nagyjából 300 millió eurót fektetett eddig a csapatba, de a tavalyi szezon is nyögvenyelősre sikeredett, a január végén visszahívott Dárdai Pál volt a csapat megmentője. Most a magyar edzővel indultak rosszul, ám az augusztusi utolsó napokban négy új futballistát igazoltak – eközben el is engedtek korábban meghatározónak gondolt futballistákat –, és a magyar szakvezető azt ígérte, hogy jó néhányan ott is lesznek az újoncok közül a kezdőben.

Az utolsó edzőmeccsen Dárdai pozitív tapasztalatokat szerzett, a támadások egyre hatékonyabbá váltak, az utolsó passzok és a kapu előtt megfelelően játszott a csapata, igaz, az újonc Bochum, amelyikkel vasárnap délután 17.30-tól játszanak, nyilván egy másik szintet képvisel.

„A holland Ekkelenkamp nagyon jó befektetés, intelligens játékos, aki ha sok támogatást kap, ki fogja szolgálni a szurkolókat. A többiek is jó benyomást keltettek, Maolida, Belfoldil és Richter is, hamarosan ott lehetnek a kezdőcsapatban, akár már most is” – nyilatkozott Dárdai, aki a pontszerzésben reménykedik.

A 34 éves Kevin Prince Boateng felépült a sérüléséből, a magyar szakvezető rá is számíthat. A csapat vezetősége nagyon bízik, hogy az újraindulás lényegesen sikeresebb lesz, mint az eddigi három meccs. Már csak azért is, mert most olyan játékosokat hoztak, akik szívesen viselik a klub mezét, és mindent meg is tesznek érte, míg ez korábban hiányzott. Kölnben egyébként vezetett a Hertha, onnan kapott ki 3-1-re, a listavezető Wolfsburg ellen is vezetett, de akkor hazai pályán maradt alul 2-1-re, a Bayern ellen pedig egy ötösbe szaladtak bele.

Ez a vereség igen megviselte Dárdait, meglehetősen elkeseredetten értékelt, és azt is elmondta, hogy a Hertha nagy edzőt keres, ő viszont a klub ítélete szerint nem az, csak egy kedves edző. Amikor már megnyugodni látszott a hangulat, Fredi Bobic sportigazgató szerint mindent tisztáztak, akkor a befektető kritizálta a szakembert a sajtóban. Hosszú interjút adott, Dárdaira csak egy-két mondatban tért ki.

„Ha játékos lennék, azt is gondolhatnám, nem érdekli őt semmi”

– jelentette ki Windhorst.

Estére kiderül, rátalált-e Dárdai a megfelelő összeállításra és játékrendszerre, egyúttal hogyan tudta motiválni eddig küszködő csapatát. A Bochumban Novothny Soma eddig még nem mutatkozott be az élvonalban, a lehetőségre vár.

A Lipcse három magyarja a pályán volt szombat este, Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik végigjátszotta a Bayern elleni hazai meccset, Willi Orbánt lecserélték a nyolcvanadik percben, a csapat 4-1-es vereséget szenvedett a bajnoktól, nem úgy tűnik, hogy idén a bajorok közelében lesznek, mert ez volt a harmadik vereségük, négy forduló után csak három pontot gyűjtöttek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!