Fetter Erik szenzációs versenyzéssel negyedik az U23-as országúti kerékpáros Eb-n

2021. szeptember 11. – 14:47

Fetter Erik szenzációs versenyzéssel negyedik az U23-as országúti kerékpáros Eb-n
Az U23-asok között a belga Thibaut Nys nyerte az Eb-t, Fetter Erik (pirosban) a negyedik lett – Fotó: Bettini Photo

Másolás

Vágólapra másolva

Vas Kata Blanka második helye után egy újabb nagyszerű eredményt ért el a magyar kerékpáros válogatott az olaszországi Trentóban rendezett országúti Európa-bajnokságon. Az U23-as mezőnyversenyen Fetter Erik a győztessel azonos idővel, a negyedik helyen ért célba.

A 133 kilométeres távba elég sok emelkedő került bele, de ez inkább kedvezett az EOLO-Kometa bringásának, hiszen elé jól bírja hegyeket. A kemény terep eléggé meg is rostálta a mezőnyt, az indulók közel fele végig sem ment.

Fetter a hajrára egy hétfős csoporttal érkezett meg, és végül a negyedik helyen sprintelt be a célba. Ilyen előkelő helyezést ebben a korosztályban még sosem ért el magyar kerékpáros, és mivel az országúti Eb-k története nem nyúlik túl régre vissza, ez egyben a legjobb magyar férfi eredmény is.

„Az egész verseny alatt nagyon jól éreztem magam, végig a lehető legjobb taktikákat alkalmaztam, próbáltam minél több energiát megspórolni a fináléra. Szerintem ez egészen jól sikerült. Az egyedüli nehézséget az okozta, hogy én egyedül voltam a fináléban, és a nagy nemzetek több versenyzővel, úgyhogy ők próbáltak kijátszani. Nem dolgoztam túl sokat, de mégis kontroll alatt tartottam mindent. A végén heten szakadtunk el a dombon. Volt két belga, két olasz versenyző, ők próbáltak kijátszani, de sikerült őket jól leszerelni. Nagyjából 800 méterre a céltól döntöttem úgy, hogy támadok. Volt is egy jó lehetőség, amivel sikeresen éltem, és onnantól elől mentem, de sajnos az utolsó macskaköves kanyarban belül beszúrt az olasz meg a spanyol, úgyhogy itt elég sok sebességet vesztettem a sprinthez, és már nem tudtam visszagyorsulni, nem tudtam őket kielőzni, így végül a 4. lettem” – mondta Fetter Erik, aki a majd szeptember végén a világbajnokságon is elindul, és több olasz egynaposra is benevezi a csapata még a szezonban.

Fetternek jó idénye van, nyáron a felnőttek között megnyerte az időfutam országos bajnokságot, majd augusztus végén a Tour de Limousin francia többnapos versenyen is behúzott egy szakaszgyőzelmet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!