Az olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blanka ezüstérmet nyert az U23-as országúti kerékpáros Eb-n

2021. szeptember 10. – 20:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vas Kata Blanka ezüstérmet nyert országúti Európa-bajnokságon U23-as mezőnyversenyében pénteken – írja a Velo.hu.

Az olaszországi Trentóban zajló országúti kerékpáros Eb harmadik versenynapján rendezték a női U23-as mezőnyversenyt. A táv 80,8 kilométer volt, a Trento körüli pályán hat kört kellett teljesíteni, így hatszor kellett megmászni a 3,6 kilométer hosszú, átlagosan 4,9 százalékos meredekségű Povo emelkedőt. Vas Kata Blanka mellett még egy magyar versenyző, Schmidel Regina volt ott a mezőnyben.

A mountain bike-ban olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blanka remek előjelekkel várta a versenyt, a múlt vasárnap véget ért négynapos női Vueltát az összetett verseny kilencedik helyén zárta, úgy, hogy a 3. szakaszon hatodik, a 4. szakaszon pedig negyedik lett.

Az első körben Vas folyamatosan a mezőny elején tekert, Schmiedel viszont a verseny elején leszakadt az élmezőnytől, és nem sokkal később a zsűri ki is intette a versenyből. Ezzel nem volt egyedül, csupán 31 kerékpáros ért célba limitidőn belül, több mint ötvenen adták fel a versenyt.

A táv felénél kettészakadt a mezőny, huszonhárman kerültek az élre, köztük volt Vas Kata Blanka is. Körülbelül egy ugyanekkora sor próbálta őket utolérni, ami végül össze is jött nekik. Az ötödik körre már alaposan megfogyatkozott a főmezőnyből. Először a francia Marie Le Net próbálkozott egy támadással, de húsz másodpercnél nagyobb előnyt nem tudott kialakítani, és nem sokkal később utolérték őt.

Tíz kilométerre a céltól egy háromfős szökés alakult ki: a francia Evita Muzic, az olasz Silvia Zanardi és Vas Kata Blanka támadott. Az előnyük ki is tartott a befutóig, így közöttük sprint döntött, amit Zanardi nyert Vas és Muzic előtt.

Eredmények:
Európa-bajnokság U23-as női mezőnyverseny, Trento, 80,8 km

  • 1. Silvia Zanardi (Olaszország) 2:11:15 óra
  • 2. Vas Kata Blanka (Magyarország) + 2 másodperc hátrány
  • 3. Evita Muzic (Franciaország) azonos idő
  • 4. Laura Stigger (Ausztria) + 29 mp
  • 5. Gaia Realini (Olaszország) + 31 mp
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!