Újrajátsszák a pályára rohanó, a játékosokkal verekedő szurkolók miatt félbeszakított francia bajnokit

2021. szeptember 9. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

Semleges stadionban játsszák majd újra az OGC Nice – Olympique Marseille agusztus 22-én félbeszakadt meccsét, melyet azért kellett idő előtt lefújni, mert hazai 1-0-s vezetésnél a nizzai szurkolók betörtek a pályára, és rátámadtak a marseille-i játékosokra. A liga fegyelmi bizottsága csütörtökön közölte, hogy a nizzai klubnak a Bordeaux elleni meccsen kívül további két hazai meccset zárt kapuk mögött kell lejátszania, illetve két pontot le is vontak tőlük, de ebből egy fel lett függesztve, csak újabb kihágás esetén lép érvénybe a levonása – írja az MTI.

Ahogy azt a Telex is megírta, az egész tömegverekedés azzal indult, hogy a szöglethez készülődő marseille-i Dimitri Payetet hátba dobták a nizzai szurkolók egy műanyagpalackkal. A francia középpályás először elterült a földön, majd dühösen visszadobta a flakont a szurkolók közé. A szurkolók emiatt rohantak be a pályára, a játékosok és a két csapat stábja pedig hamar elindultak az öltözők felé, de a kispadoknál azért még összebalhéztak, Jorge Sampaolit, a Marseille edzőjét saját stábjának kellett lefognia.

Az incidens során három marseille-i játékos – Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet – sérült meg.

A találkozót 1-0-s hazai vezetésnél a 76. percben félbeszakította a játékvezető, majd másfél órával később elrendelte a folytatást, de a marseille-iek nem voltak hajlandók visszamenni a pályára. Az OGC Nice így papíron 3-0-ra győzedelmeskedett, hiszen automatikusan 3-0-ra veszít az a csapat, aki felad egy mérkőzést a francia szövetség szabályai szerint. Az eredmény viszont még nem volt végleges, hiszen a szövetség vizsgálta az ügyet, ennek lett most az eredménye a mostani döntés, mely szerint újra kell játszani a meccset.

A dulakodásban való részvételért Pablo Fernandez marseille-i erőnléti edző az idény végéig szóló eltiltást kapott, míg a vendégeket erősítő Alvaro Gonzaleznek két, Dimitri Payetnek pedig egy mérkőzést kell kihagynia. Alpes-Maritimes megye vezetése korábban bejelentette, hogy a nizzai stadion déli lelátóját négy meccsre bezáratja, és az egyesületnek olyan hálót kell kifeszítenie a tribün elé, amely felfogja a szurkolók által hajigált tárgyakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!