Fociszurkolók elözönlötték a pályát, és rátámadtak a marseille-i játékosokra

2021. augusztus 23. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 76. percben, 1-0-ás hazai vezetésnél félbe kellett szakítani az OGC Nice-Olympique Marseille francia elsőosztályú bajnokit, miután a hazai csapat szurkolói betörtek a pályára, és verekedni kezdtek a marseille-i játékosokkal, írja a BBC.

A tömegverekedést követően mindkét csapat az öltözőbe vonult, a marseille-iek azonban később sem voltak hajlandóak visszatérni a pályára, így a mérkőzés játékvezetője 76 percnyi játék után lefújta a mérkőzést.

A Nice így papíron 3-0-ra győzedelmeskedett, hiszen automatikusan 3-0-ra veszít az a csapat, aki felad egy mérkőzést a francia szövetség szabályai szerint. Az eredmény azonban még nem végleges, a szövetség jelenleg is vizsgálja az ügyet.

Az egész tömegverekedés azzal indult, hogy a szöglethez készülődő marseille-i Dimitri Payetet hátba dobták a nizzai szurkolók egy műanyagpalackkal. A francia középpályás először elterült a földön, majd dühösen visszadobta a flakont a szurkolók közé.

Eddigre már a nézőtér elé futott több marseille-i és nizzai játékos is. Előbbiek, hogy számon kérjék a szurkolókat, utóbbiak, hogy megpróbálják lenyugtatni a feleket. Ez utóbbi nem sikerült. A felhergelt szurkolók ledöntötték a pályát a nézőtértől elválasztó reklámtáblát és beözönlöttek a pályára, ahol elkezdtek verekedni a marseille-i játékosokkal.

Ezután a játékosok elindultak az öltözők felé, azonban még a kispadoknál is sikerült összebalhézniuk a két csapat játékosainak és edzői stábjainak. Jorge Sampaolit, a Marseille edzőjét saját stábjának kellett lefognia.

A tömegverekedésben Payeten kívül két marseille-i játékos, Matteo Guendouzi és Luan Peres sérült meg az első információk alapján. Rajtuk fojtogatás nyomai látszódtak a meccs után közzétett képeken.

A francia bajnokságot irányító testület közölte, hogy a „súlyos incidens” után mindkét klubot fegyelmi bizottság elé idézik szerdára. Roxana Maracineanu francia sportminiszter a történteket „a sport és a labdarúgás megsértésének” nevezte, míg Christian Estros, Nizza polgármestere úgy nyilatkozott: „Ez az erőszak elfogadhatatlan. A francia labdarúgó-bajnokságnak szankciókat kell hoznia, amint kiderül, ki volt a felelős”.

„A játékosainkat megtámadták” – mondta Pablo Longoria, a Marseille elnöke a klub Twitter-oldalára feltöltött videóban. „A pályán történt invázió során megtámadott játékosaink biztonsága érdekében úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a mérkőzést, mert a játékosaink biztonsága nem volt garantált”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!