Szalai Ádám: Ez szörnyű, borzalmas volt

2021. szeptember 8. – 23:20

frissítve

Szalai Ádám: Ez szörnyű, borzalmas volt
Szalai Ádám (b) és Schön Szabolcs (j) az Andorra elleni vb-selejtezőn – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Ez szörnyű volt” – kezdte a köztévének a kínkeservesen, 2-1-re megnyert magyar–andorrai meccs után adott nyilatkozatát Szalai Ádám, az első gól szerzője. A most már 75-szörös válogatott csatár kétszer is köszönetet mondott a szurkolóknak, „hogy ezt a meccset végignézték”, és hogy a mérkőzés után így köszöntötték a csapatot (elénekelték a himnuszt – Telex).

Arra a kérdésre, hogy mi hiányzott a meccsből, hol volt a hiba, így kezdte a válaszát:

„Nem akarok nagyon őszinte lenni, mérkőzés után túl emocionális az ember”,

aztán végül azt ismételte meg, amit korábban is említett, hogy a labdával való játékunk borzalmas volt. „Teljesen mást terveztünk egy ilyen Eb után, az angol és albán meccs előtt is azt beszéltük, hogy csak 3 ponttal maradunk életben. Ha valaminek örülhetünk, az csak ez a 3 pont és a szurkolók biztatása” – mondta az interjúban a mai és elmúlt két válogatott meccsről.

Arra a kérdésre, hogy hogyan élte meg a vasárnap estét, amikor egy pozitív Covid-teszt miatt nem játszhatott, azt mondta: „Az elmúlt 5 napom olyan volt, mint ez a mérkőzés. 5 napig otthon ültem, hogy semmi bajom sem volt, most edzés nélkül ugrottam be ebbe a meccsbe, de ezt a meccset sokkal jobban kellett volna lehozni”.

Marco Rossi szövetségi kapitány is nagyon kemény szavakkal nyilatkozott a meccs után.

Imádkoznunk kellett az utolsó 10 percben, hogy Andorra ne lőjön még egy gólt, ez teljes mértékben elfogadhatatlan

– mondta. „Becsületesen játszottunk az első 30 percben, aztán, őszintén nem tudom, hogy miért, de elkezdtünk egyéni játékokat játszani, ahelyett, hogy követték volna a megbeszélt taktikát a játékosok. Megtörtént ez Anglia ellen az 55. perc után, és ma is. Nem lehetünk elégedettek, nem úgy játszottunk, nem úgy játszottunk, ahogy szeretném, nem úgy játszottunk, ahogy kértem a csapattól, túl sok ki nem kényszerített hibát követtünk el” – fogalmazott a kapitány.

Marco Rossi arról is beszélt, hogy jön az albán mérkőzés, helyre kell állítani az önbizalmat, meg kell próbálnunk agresszívebbnek lenni. „A fizikai kontaktusokból nagyon sokat veszítettünk ma este is, Anglia ellen ez elfogadható, Andorra ellen nem” – fogalmazott. Szerinte „ha így játszunk, tényleg nem számíthatunk arra, hogy megverjük Lengyelországot otthon, vagy akár Albánia ellen itthon nyerni tudunk. Másképp kell játszanunk, hogy a következő mérkőzést Albánia ellen meg tudjuk nyerni”.

A szövetségi kapitány kifejezetten keserűen beszélt arról is, hogy „hat nap alatt fordult a világ, mi voltunk a nagy hősök, bár én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön, most pedig mi vagyunk, akiket ki kell dobni a kukába. Hallom, hogy mondjon le, olyan játékosokat hívjunk be, akik korábban már voltak? Három évvel ezelőtt a Nemzetek Ligája harmadik csoportjában szerepeltünk, most sztárcsapatokkal fogunk találkozni, ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt, de öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok.”

A mérkőzés után nyilatkozott a köztévének Szoboszlai Dominik, a második magyar gólt szerző Botka Endre és Schön Szabolcs is. Botka szerint az, hogy 2-0 után miért alakult így, nagyon nehéz megmondani, az első félidőben teljesen uraltuk a meccset, de „a másodikban mintha megzavarodtunk volna, kicsit kapkodóvá vált a játékunk”. Szerinte ezzel együtt sincs veszve semmi, mert „ha innentől kezdve megnyerjük az összes meccset, nyilván van esélyünk; nem gondolom, hogy elúszott a vb”.

Szoboszlai Dominik az Andorra elleni vb-selejtezőn – Fotó: Huszti István / Telex
Szoboszlai Dominik az Andorra elleni vb-selejtezőn – Fotó: Huszti István / Telex

„Voltak már jobb meccseim is, sokkal többet tudok ennél letenni, sokkal többet tudok kiadni. Minden játékos életében van, hogy nem sikerülnek meccsek” – ezt már Szoboszlai Dominik mondta, megjegyezve: úgy érzi, hogy német klubcsapatánál már sikerült formába lendülnie a 8 hónapos, sérülés miatti kihagyása után, de a válogatottban még nem. „Egy kis türelmet kérek, vissza fogok térni” – mondta.

Schön szerint magunknak nehezítettük meg a meccset, az utolsó tíz percben nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, de „pozitívan állok a hátralévő meccsekhez, meglehet a 2. hely, csak most nagyon rendbe kell tenni a fejeket. Két októberi meccs lesz, azt mindkettőt meg kell nyerni”. Ez a két meccs egyébként a többször említett, október 9-i Albánia elleni hazai meccs után három nappal később az Anglia elleni londoni találkozó lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!