Simának indult, de nagy kínlódás lett, 2-1-re vertük Andorrát

Legfontosabb

2021. szeptember 8. – 22:41

frissítve

Simának indult, de nagy kínlódás lett, 2-1-re vertük Andorrát
Szalai értékesítette a büntetőt, és ő vette ki a labdát a hálóból – Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott két egymást követő vereség után kellemes ellenfelet kapott, hogy javítson a mérlegén. A világranglista 156. helyén álló Andorra ellen kötelező volt a győzelem, hiszen a mieink a 37. helyen állnak. A csapat az első félidő elején mutatott jó játékkal szerezte meg a sikert, mert a végén már nyoma sem volt annak a rendezettségnek, eltökéltségnek, ahogy kezdődött a meccs.

Marco Rossi a 3-5-2-es felállásban küldte ki a csapatát, Fiola Attila most nem a baloldalon, hanem a háromtagú védelem jobb oldalán kapott lehetőséget. Az eltiltott Willi Orbán és a kisebb sérülést szenvedő Gulácsi Péter már visszatértek a klubjukhoz Lipcsébe, ezért Dibusz Dénes állt a kapuban. Az Amerikából hazatérő Schön Szabolcs először volt kezdő.

Ha végignézné, hogyan alakult percről percre a meccs, akkor itt megnézheti.

Már a harmadik perc elején megvolt az első kisebb magyar helyzet, Schön Szabolcs balról belőtt labdája hosszú lett Szalainak, a jobb oldalon előrelopakodó Botka Endrének viszont éppen jó volt, kapura lőtt, de az oldalhálóban landolt a labda. A kilencedik percben sikerült megszerezni a vezetést.

Szalai Attila ívelte a labdát a tizenhatoson belülre – Albániában is az ő hosszú passzai jelentettek veszélyt –, Sallai mellel átvette a labdát, a védője, Garcia csak térden tudta rúgni. A szlovén játékvezető azonnal megítélte a tizenegyest, videón megerősítették, jól látta. A labdát Szalai Ádám állította a büntetőpontra, és nagyon higgadtan lőtte az elmozduló kapus helyére középre. Szalai huszonötödször volt eredményes a magyar válogatottban.

A 18. percben jött az újabb magyar gól, Sallai és Schön végzett el kicsiben egy szögletet, utóbbi ívelte ballal középre a labdát, Botka Endre hat méterről, középről úgy fejelt a kapura, hogy alig kellett ugrania. Olyan pontosan irányította a labdát, hogy a jobb oldali kapufa mellett helyezkedő védő nem tudta kivágni a labdát. A Fradi védőjének ez volt az első találata a válogatottban.

Fotók: Huszti István / Telex Fotók: Huszti István / Telex
Fotók: Huszti István / Telex

Volt még egy eset, amikor Botka előretört, ütközött az egyik védővel, de akkor a játékvezető nem látott okot büntetőre, a VAR ezt is helyben hagyta. Andorrának egy kisebb lehetősége volt, akkor a magyar védők nem értették meg egymást, Lang saját térfélen eladott labdájára Aláez csapott le, bevitte a tizenhatoson belülre, de ellőni már nem tudta, mert a nagy lendülettel visszazáró Szalai Attila szerelte.

Ritkán látni ilyet, az első félidőben 82 százalékban a mieinknél volt a labda.

A második félidőre Szoboszlai Dominikot is pályára küldte a kapitány, két perc múlva szögletet lőhetett, centiken múlt, hogy Szalai Attila nem tudta a kapuba terelni a labdát. Pár perccel később ismét Szoboszlai adott be, de a védők a nagy kavarodás után felszabadítottak. A másik cserének, Sallói Dánielnek is volt két helyzete, de kimaradtak.

A 64. percben Szoboszlai 27 méterről lőhetett szabadrúgást, nem sokat tévedett, de mellé ment a labdája. A 67. percben komikus jeleneteket mutatott a most is bizonytalankodó magyar védelem, a menteni igyekvő Botka Fiolára rúgta a labdát, ahonnan a kapuba vágódott. A videózás után kiderült, les volt. A 82. percben Lang fején csúszott meg Garcia szélről belőtt szabadrúgása után a labda, ami Llovera elé került, aki az ötösön belülről könyörtelenül vágta a kapuba.

A közönség egy részének nem tetszett, amit látott, szórványos füttyszóba csapott át a biztatás. Andorra érezte a vérszagot, a hátralévő időben megpróbálták letámadni a bizonytalan magyar védelmet. Az újonc Tamás Márk rögtön az első megmozdulásáért sárga lapot kapott, így a 94. percben Andorra jöhetett szabadrúgással, de mivel ez a felívelés nem okozott veszélyt, végül összejött a 2-1-es magyar siker.

Fotók: Huszti István / Telex Fotók: Huszti István / Telex
Fotók: Huszti István / Telex

A csoport másik meccsén az albánok 5-0-ra lemosták San Marinót, a lengyelek hazai pályán egy feszült meccsen 1-1-re végeztek az angolokkal, Harry Kane szerzett vezetést egy remek távoli lövéssel, amit Szymanski a 92. percben egy szép fejessel egyenlített. Október 9-én Albánia érkezik a Puskás Arénába, létfontosságú a győzelem a vb-remények életben tartásáért. A Nemzetek Ligájában csökkentek az esélyeink.

Magyarország–Andorra 2-1

Dibusz – Fiola, Lang, Szalai Attila – Botka (Tamás), Kleinheisler (Szoboszlai, 46), Nagy (Gazdag), Schäfer, Schön (Nikolics) – Sallai (Sallói 46.), Szalai

Gólok: Szalai Ádám (9.) Botka (18.) Llovera (82.)

A csoport állása: 1. Anglia 16 pont, 2. Albánia 12, 3. Lengyelország 11, 4. Magyarország 10, 5. Andorra 3, 6. San Marino 0.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!