Minden vb-selejtezőt az utolsó helyen zártak

2021. szeptember 8. – 20:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2002-es világbajnokság selejtezői óta vesznek részt a vb-sorozatban, ami menetelésnek nagy jóindulattal se tekinthető: eddig minden körben a csoport utolsó helyén végeztek. Az első próbálkozásukon mind a 10 meccset elveszítették, 5-36-os gólkülönbség jött össze.

Első győztes vb-selejtezőjüket 2004. október 13-án Macedónia ellen játszották, Marc Bernaus Cano nevű balhátvédjük-balszélsőjük góljával 1-0-ra, és abban a sorozatban volt két 0-0-juk is egy a macedónok elleni visszavágón, egy pedig a finnek ellen otthon (a macedón-örmény-andorrai körbeverés miatt viszont az az 5 pontjuk is csak az utolsó helyre volt elég). A 2004-es győzelem után jött némi kihagyás, a következő sikeres vb-selejtezőjüket a magyar foci egyik legsúlyosabb meccsén, ellenünk játszották, ez volt a már említett 2017-es meccs, amikor szintén 1-0-ra nyertek (abban a sorozatban is volt döntetlenjük, akkor Feröer ellen).

Az Eb-selejtezőkben azonban már látszott az andorrai futball előrelépése: a legutóbbi selejtezősorozatban az utolsó előtti helyen zártak (és most is ott állnak a csoportban), akkor Moldovát előzték meg egy ponttal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!