Az angolok elleni legutóbbi hazai meccsünk telexes kollégánk, Hrutka János szabadrúgásával lett döntetlen

2021. szeptember 2. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig 22-szer találkozott egymással a múltban a két csapat, 5-ször mi nyertünk, 15-ször az angolok, 2 meccs pedig döntetlen lett. Az egyik győzelmünket biztos mindenki ismeri: 6:3-ra, vagyis pontosabban 3:6-ra győzött 1953 őszén az Aranycsapat Angliában. „All right, Mr. Wright!” – humorizált akkor Szepesi György rádiókommentátor az angolok középhátvédjének nevével, és hát Billy Wrightnak valóban nem volt túl jó meccse, Puskás Ferenc őt becsapva lőtte az egyik legismertebb és legszebb gólját, amikor egy laza visszahúzós csellel elfektette a becsúszó Wrightot, az ellenfél csapatkapitányát, a világ egyik legjobb hátvédjét, majd a rövid felsőbe bombázott. De Hidegkuti is óriási gólt lőtt már rögtön az első percben. Ez egy nagyszerű, színesített összefoglalója a legendás meccsnek:

Talán kevesebben tudják, hogy a meccs budapesti visszavágóján, 1954 tavaszán még kevesebb sansza volt az angoloknak, a magyar csapat hatalmas fölényben játszott, és 7-1-re kiütötte ellenfelét. Legutoljára 59 éve, 1962-ben nyertünk az angolok ellen Tichy Lajos és Albert Flórián góljával.

De a legutóbbi hazai meccsen, 1999-ben is jó eredményt értünk el, 1-1-et játszottunk velük, a gólszerző pedig nem más volt, mint telexes kollégánk, Hrutka János, aki pazar szabadrúgást tekert a kapuba. Itt megnézhető annak a meccsnek is az összefoglalója:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!