110. válogatott góljával új világrekordot állított fel Cristiano Ronaldo

2021. szeptember 1. – 23:29

frissítve

110. válogatott góljával új világrekordot állított fel Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo ünnepel az írek elleni meccs után – Fotó: PEDRO FIUZA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Cristiano Ronaldo két fejesgóljával Portugália 2-1-re legyőzte Írországot a szerdai világbajnoki selejtezőn. A 89. percig még az írek vezettek 1-0-ra, de jött a 36 éves klasszis, és előbb kiegyenlített, majd pedig a hosszabbítás 6. percében megszerezte a győztes gólt is.

Ezzel Ronaldóé az új válogatottsági gólrekord, ő szerezte a világon a legtöbb válogatott gólt, szám szerint 111-et.

Az iráni Ali Daei 109 gólos rekordját a nyári Európa-bajnokságon állította be Ronaldo, az írek ellen szerzett első góljával meg is döntötte azt, az volt a 110. gólja a válogatottban. Hamarabb is összejöhetett volna az új rekord neki, de a 15. percben kihagyott egy büntetőt.

Ali Daei 1993 és 2006 között volt válogatott, 149 meccs alatt hozta össze a 109 gólját, Ronaldónak 180 meccs kellett a 110 gólhoz, a Manchester Unitedhez visszatérő világsztár 45 különböző országnak talált be.

Ronaldo rekordot érő gólja az írek ellen:

Két másik válogatottsági gólcsúcs is fűződik Ronaldo nevéhez: ő lett az első olyan futballista, aki legalább 20 gólt lőtt Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon. A magyaroknak lőtt két góljával pedig Michel Platinit megelőzve az Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb játékosává vált: öt Eb-n összesen 14 gólt rúgott.

Még egy adalék Ronaldo válogatottbeli teljesítményéhez: 180-szor lépett pályára a nemzeti csapatban, amivel beérte a spanyol Sergio Ramost, így már ők ketten tartják a válogatottsági rekordot Európában. Ha a szombati, Katar elleni barátságos meccsen is játszik Ronaldo, akkor meg is előzi korábbi madridi csapattársát.

A világbajnoki selejtezőcsoportban Portugália áll az élen, négy meccs után 10 pontjuk van, a második szerbeknek 7 pontjuk, de ők egy meccsel kevesebbet játszottak. Luxemburg a harmadik 6 ponttal, utánuk Írország és Azerbajdzsán következik, utóbbi két csapatnak még nincs pontja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!