Másodszor is leigazolta Lukakut a Chelsea, 115 millió eurót fizethettek a belga csatárért

2021. augusztus 12. – 20:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Chelsea másodszor is leigazolta a belga válogatott csatárát, Romelu Lukakut, aki 2011 és 2014 között már volt a londoni klub játékosa. A 28 éves futballista most ötéves szerződést írt alá a friss Szuperkupa-győztes klubbal.

„Boldog vagyok, hogy visszatérhettem ehhez a csodálatos klubhoz. Hosszú volt az út, hiszen úgy jöttem ide gyerekkoromban, hogy még sokat kellett tanulnom, most pedig sok tapasztalattal, érettebben tértem vissza. Gyerekként a Chelsea-nek szurkoltam, és most csodálatos érzés visszatérni, és megpróbálni hozzásegíteni a csapatot újabb bajnoki címek megnyeréséhez” – idézi a csapat honlapja Lukakut.

A Chelsea nem hozta nyilvánosságra a vételárat, sajtóhírek szerint 115 millió eurót (40,6 milliárd forintot) fizethettek érte az olasz Internazionalénak, ahol az elmúlt két szezonban játszott – írja az MTI.

Lukaku 2011-ben, néhány héttel a 18. születésnapja után igazolt a Chelsea-hez az Anderlechttől. Roman Abramovics csapata akkor 15 millió eurót fizetett érte. A nagy elvárásoknak akkor nem tudott megfelelni, csupán 15 meccsen lépett pályára a Chelsea-ben. Kétszer is kölcsönadták, előbb a West Bromwich Albionnak, majd az Evertonnak, utóbbi klub 2014-ben megvásárolta. Az Evertonnál töltött négy éve alatt 166 meccsen 87 gólt szerzett.

Lukakut ezután a Manchester United igazolta le közel 85 millió euróért, az ottani két szezonjában 96 meccsen 42 gólt szerzett. 2019 nyarán hagyta el a Premier League-et, az Inter 74 millió eurót fizetett érte. Az első milánói szezonja végén Európa-liga-döntőt játszott az Interrel, az előző szezonban pedig olasz bajnok lett. Az interes időszakát 95 meccs/64 gól mutatóval zárta.

A Transfermarkt.de oldal összesítése alapján a csapatai összesen 327,56 millió euró átigazolási díjat fizettek ki érte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!