Bejött a Chelsea 119. perces kapuscseréje, tizenegyespárbaj után ők nyerték az európai Szuperkupát

2021. augusztus 12. – 00:19

Bejött a Chelsea 119. perces kapuscseréje, tizenegyespárbaj után ők nyerték az európai Szuperkupát
A Szuperkupa-győztes Chelsea – Fotó: Jason Cairnduff / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Chelsea nyerte az európai Szuperkupát, miután az 1-1-es döntetlen után, tizenegyespárbajban 6-5-re legyőzték a Villarrealt. A meccs hőse a Chelsea spanyol kapusa, Kepa Arrizabalaga lett, akit a 119. percben, direkt a büntetőpárbajra cseréltek be, ahol aztán két lövést is kivédett, amivel megnyerte csapatának a kupát.

Az idei Szuperkupa-döntőt Észak-Írország fővárosában, Belfastban rendezték, ahol a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea és az Európa-liga-győztes Villarreal mérkőzött meg egymással. A meccset a Chelsea kezdte jobban, több helyzetet is kialakítottak, és a27. percben a vezetést is megszerezték. Kai Havertz passza után Hakim Zijes pörgetett a Villarreal kapujába. A vezetőgól után az angol csapat visszavett a tempóból, a második félidőben már a spanyolok játszottak jobban, és a 73. percben Gerard Moreno góljával egyenlíteni tudtak.

Mivel a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született több gól, így tizenegyespárbajban dőlt el döntő. Előtte azonban váratlant húzott a Chelsea edzője, Thomas Tuchel lecserélte a kezdőkapusát, Édouard Mendyt, és Kepa Arrizabalagát küldte be a tizenegyesekre. Komoly tétmeccsen legutóbb a holland válogatottól lehetett ilyen húzást látni a 2014-es világbajnokságon. Akkor Louis van Gaal szövetségi kapitány a Costa Rica elleni negyeddöntő végén cserélt ugyanígy kapust, Jasper Cillessen helyett Tim Krul állt be, aki két tizenegyest is védett, a hollandok pedig továbbjutottak.

A kapuscsere – Fotó: Jason Cairnduff / Reuters
A kapuscsere – Fotó: Jason Cairnduff / Reuters

A büntetőpárbajt a Chelsea kezdte, a BL-döntőn győztes gólt szerző Havertz most hibázott, Sergio Asenjo kivédte a rosszul helyezett lövését. A Chelsea többi rugója viszont már nem hibázott, szemben a Villarreal két játékosával. A második körben Aissza Mandi lövését védte ki Kepa, majd a hetedik körben a csapatkapitány Raúl Albiol állt oda tizenegyest rúgni. A rosszul helyezett, lapos lövését Kepa könnyedén fogta, így a Chelsea 1998 után másodszor nyerte meg a Szuperkupát. (via MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!