Három olimpikonunk kap 100 milliós vagy afeletti pénzjutalmat a tokiói eredményeiért

2021. augusztus 9. – 05:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A most zárult tokiói olimpián egy magyar aranyéremért 50, a második helyért 35,7, a bronzért 28,5 millió forintos állami pénzjutalom jár, de itt még nem ér véget a jutalomlista, még a 8. helyezettek is 2,8 millió forinttal gazdagodnak. Idén a csapatsportban is teljes összeget kapnak a sportolók, a korábbi gyakorlattal ellentétben. Akinek mondjuk egy aranya és egy ezüstje is van, az értelemszerűen összesen 50+35,7 milliót kap.

A Blikk összeszedte, hogy az eredmények alapján melyik sportolónak hány forint jár a kiemelkedő teljesítményéért.

A lista eleje a lap gyűjtése szerint a következőképpen néz ki:

  • 107,2 millió forint – Csipes Tamara (kajak)
  • 100 – Kozák Danuta (kajak) és Milák Kristóf (úszás)
  • 78,5 – Szilágyi Áron (vívás) és Bodonyi Dóra (kajak)
  • 71,5 – Kopasz Bálint (kajak)
  • 55,7 – Tótka Sándor (kajak)
  • 50 – Lőrincz Tamás (birkózás), Kárász Anna (kajak)
  • 35,7 – Lőrincz Viktor (birkózás), Varga Ádám (kajak), Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszás), Berecz Zsombor (vitorlázás), Siklósi Gergely (vívás)
  • 28,5 – Tóth Krisztián (cselgáncs), Hárspataki Gábor (karate), Kovács Sarolta (öttusa), Gémesi Csanád (vívás), Szatmári András (vívás), Decsi Tamás (vívás), férfi és női vízilabda-válogatott

A további nevekért és összegekért kattintsanak a Blikkre. A lap egyébként teljes joggal hozzáteszi, hogy bár ezek az összegek sok-sok évnyi magyar átlagfizetések, a sportolók pontosan sok-sok évnyi elképzelhetetlenül kőkemény munkát tesznek bele, hogy jól szerepeljenek az olimpián, és akkor még a tehetségről nem is beszéltünk.

A pénzjutalmak összességében 2,39 milliárdot tesznek ki, számolta ki a Blikk.

A magyar küldöttség az elmúlt huszonöt év legjobb teljesítményével, 20 éremmel zárta a tokiói olimpiát – aranyból hat, ezüstből és bronzból is hét-hét született. Ennél több legutóbb Atlantában volt 1996-ban, akkor pont eggyel több, 21 érem született 7-4-10 bontásban. További statisztikákat ebben a cikkünkben talál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!